Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megvonták a támogatást a Duke Nukem fejlesztőitől

Laptop

Megvonták a támogatást a Duke Nukem fejlesztőitől

A videojáték szakmában régi motorosnak számító 3D Realms bezárta kapuit, mivel a Take-Two kiadó megvonta a támogatását a fejlesztőktől.

Az 1987-ben alapított cég népszerűsítette a shareware játékokat, és létrehozta a Duke Nukem sorozatot. A fejlesztők 12 éve dolgoztak már a folytatáson, a Duke Nukem Forever című játékon, de ahogy telt az idő, már csak gúnyolódott rajtuk az iparág. Kiadójuk, a Take-Two úgy döntött, többé nem támogatja a fejlesztést, de a játék nevére fenntartja a jogát.

“A 3D Realms-el kiadói megállapodásunk volt a Duke Nukem Forever-re, és ennek nem képezte részét a további támogatás”, mondta el Alan Lewis, a Take-Two közleményében. A fejlesztőcég hivatalosan nem kommentálta az eseményeket, de egy fórum bejegyzésben a cég egy alkalmazottja azt írta, “Ez nem egy marketing trükk. Igaz a hír. Jelenleg nem mondhatok többet”.

A többi, 3D Realms-el, vagy a játékkal kapcsolatban álló cég azonnal elhatárolódtak a nyilatkozatoktól. Az Apogee Software a Twitteren kijelentette, nem befolyásolja őket a 3D Realms kapcsán fennálló helyzet, írta meg a BBC.

“A Duke Nukem Trilógia fejlesztése nem áll le, és további bejelentések várhatóak további játékokkal kapcsolatban”, derült ki a Take-Two közleményéből. A Guardian egy újságírója annyit fűzött az eseményekhez, hogy a fejlesztőknek 12 évük volt befejezni a játékot, és ez a létező legmagasabb fokú hozzá nem értésről tanúskodik, hogy nem készült el.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés