Connect with us

Hirdetés

technokrata

Másfél terabájtos merevlemez a Samsungtól

Laptop

Másfél terabájtos merevlemez a Samsungtól

A Samsung bemutatta legújabb 1,5 terabájtos (1536 GB) külső merevlemezét, a Samsung STORYTM Station-t.

Az asztali számítógépekhez kifejlesztett adathordozó biztonságos és környezetbarát megoldást nyújt a külső adattárolásra. A 3,5 inch-es külső merevlemezt megerősített biztonsági software és erős alumínium tok óvja, ezért ideális személyes és nehezen pótolható adatok, valamint audió-, kép- és videofájlok tárolására is.

Az új STORY Station-ön tárolt adatait három fontos alkalmazás védi az adatvesztéssel szemben: a Samsung Auto Backup, a SecretZone és a SafetyKey. A Samsung Auto Backup valós időben vagy előre beállított ütemrend szerint menti az adatokat. A tárolt adatokat a Samsung SafetyKey-nek köszönhetően jelszavas védelemmel is biztonságban lehet tartani. A bizalmas fájlokat és mappákat teljeskörűen védi a Samsung SecretZone alkalmazás. Titkosított, virtuális meghajtóként biztosítja, hogy védett adatai ne kerülhessenek illetéktelenek kezébe.

A Station a nemzetközi környezetvédelmi előírásoknak (pl.: RoHS) megfelelő környezetbarát anyagokból készült, ráadásul energiatakarékos is. Az új tároló 5 percnyi inaktivitás után automatikusan stand-by állapotba kapcsol.

A Station a tavaly decemberben bemutatott Samsung S1 Mini és S2 hordozható külső meghajtók innovatív tervezési filozófiáján alapszik. Kívülről, a high-tech csiszolt alumínium külsőt piros kábelportok díszítik. A Samsung a külső meghajtók teljes választékáról gondoskodik: az 1,8 inch-es S1 Mini és a 2,5 inch-es S2 Portable a hordozható használat esetén kiváló, a 3,5 inch-es Station pedig nagy mennyiségű adat tárolása esetén a legjobb választás.

A Samsung STORY Station alumínium vázának kialakítása elvezeti a hőt és így megakadályozza, hogy a meghajtó túlhevüljön, egyúttal biztosítja azt is, hogy belseje tartósan hűvös maradjon.

Az 1 és 1,5 terabájtos méretben elérhető Samsung STORY Station-ön USB 2.0 csatlakozó található. A 3 év garanciával megvásárolható Samsung STORY Station júniusban jelent meg az európai piacon, így Magyarországon is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés