Connect with us

technokrata

Lopásbiztos védelem laptopokra

Laptop

Lopásbiztos védelem laptopokra

Az Absolute Software Corporation, az Intel Corporation és a Lenovo közösen mutatták be a hardver-alapú lopásvédelmi technológiát üzleti noteszgépekhez. A Lenovo ThinkPad T400 noteszgépek lesznek az elsők, amelyek támogatják az Intel Anti-Theft PC Protection és az Absolute Computrace beépített technológiáját. Az új opcionális szolgáltatások decembertől elérhetőek.

A Lenovo ThinkPad T400 noteszgépek egyes modelljei, amelyek támogatják az Intel Centrino 2 processzortechnológiát és az Intel vPro technológiát az Intel Anti-Theft PC Protection technológiájára “készen elérhetőek”, így ez utóbbit a vállalatok informatikai részlegeinek már csak aktiválniuk kell majd. Az Absolute Computrace és az Intel Anti-Theft PC Protection együttműködve biztosítják majd a PC-k számára azokat az intelligens mechanizmusokat, amelyek felismerik a potenciális lopási szituációkat és az előre programozott informatikai előírásoknak megfelelően reagálnak ezekre.

Amint az egyik vezető “theft recovery”, adattörlési és mobil számítógépeknek szánt informatikai eszközfelügyeleti megoldást, a Computrace-t aktiválják, a felhasználók számára elérhetővé válnak az Absolute felügyeleti biztonsági szolgáltatásai, beleértve az új hardver-alapú Intel Anti-theft PC Protection technológiát is.

Például, ha a ThinkPad T400 noteszgép egy adott időn belül nem jelentkezett be az Absolute Monitoring központjába az interneten keresztül, az Anti-Theft PC Protection – a Computrace-n keresztül – automatikusan lezárja a noteszgépet, így a nem engedélyezett felhasználók számára használhatatlanná válik. Emellett a rendszergazdák a Computrace és az Intel Anti-Theft PC Protection technológiák segítségével tehetik szintén használhatatlanná az eszközt, ha az elveszett vagy ellopták. Amint a komputer a következő alkalommal bejelentkezik a rendszerbe, letörölhetőek lesznek az adatok vagy lezárhatóvá válik a számítógép. Az Intel Anti-Theft PC Protection önmagában is képes lezárni a számítógépet, ha bizonyos számú jelszó-próbálkozást észlel, vagy amennyiben az előre beállított informatikai előírásoknál hosszabb ideig tart a bejelentkezési idő. Az informatikai részleg ezután visszaállíthatja a gépet, amint a felhatalmazott felhasználó kezébe kerül.

Az újabb technológia, amely a ThinkPad noteszgépekben jelenik meg – az Absolute Computrace először a ThinkPad T43 noteszgépek BIOS-ában volt elérhető 2005-ben – azzal az egyedi öngyógyító képességgel, amely segítségével akár újraformattálás és merevlemez-csere után is működőképes marad a számítógépen. A Lenovo továbbra is vezető szerepet szeretne betölteni azzal, hogy ThinkPad noteszgépeihez az informatikai biztonság legújabb fejlesztéseit biztosítja, köztük a mostanit is, amely kiegészíti a Lenovo más iparági újításait, például az első noteszgépet beépített biztonsági chippel vagy az első noteszgépet, melybe beépített biometrikus ujjlenyomat-olvasó került, merevlemez-kódolással.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin