Connect with us

Hirdetés

technokrata

Háromezer Classmate PC-vel indul az új tanév

Laptop

Háromezer Classmate PC-vel indul az új tanév

A HEFOP 3.1.3/B pályázaton nyertes intézmények többsége az Intel által fejlesztett Classmate PC-vel kezdi meg a tanévet. A diák laptopot és a hozzá kapcsolódó oktatási módszertant Közép-Kelet-Európában Magyarországon vezetik be elsőként az oktatásban.

Az Albacomp és az Intel szerint ez hatalmas áttörés a magyar oktatásban, hiszen több mint száz intézmény kezdi a tanévet háromezer Classmate PC-vel, ezzel nemzetközileg elfogadott oktatási platformot biztosítva diákjainak. A Classmate PC a világ számos országában bizonyította már gyakorlati hasznát az oktatásban.

Az Intel és a magyar kormány képviselői még 2007 végén írtak alá szándéknyilatkozatot arról, hogy az Intel World Ahead program egyes oktatási projektjeit Magyarországon is kipróbálják. Magyarországon az Intel World Ahead program keretében a Classmate PC-t eddig két budapesti iskolában használták nagy sikerrel, az itt és a nemzetközi képzésben megszerzett know-how-t akkreditált továbbképzéseken tudják majd elsajátítani a tanárok. A CMPC-t is magába foglaló eszközrendszer a kompetenciaalapú oktatás igényeinek kiszolgálására készült.

Támogatja a projekt alapú, az 1:1 oktatási módszereket, a csoportmunkát és a mobil oktatási lehetőségeket. A laptop tervezésénél a gyerekek igényeit tartották szem előtt, azaz kicsi, könnyű és strapabíró. A gépekre telepített programok segítségével a tanárok azonnali teszteket készíthetnek, filmeket és prezentációkat vetíthetnek, illetve ellenőrizhetik a diákok monitorait és internet használatát a saját gépükön keresztül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés