Connect with us

Hirdetés

technokrata

Háromdimenziós modellt készít a páciensekről az IBM

Laptop

Háromdimenziós modellt készít a páciensekről az IBM

Az emberi test háromdimenziós modelljén mutatja be a betegek kórtörténetét az IBM új orvosi szoftvere. A program alkalmazásával a doktorok időt spórolhatnának meg, a betegek pedig jobban megérthetik a problémáik okait.

Az IBM szakemberei dán Thy-Mors kórház orvosainak a segítségével egy olyan szoftver fejlesztenek, ami az emberi test háromdimenziós modelljén mutatja meg az egészségügyi információkat a páciensekről. A programot az összes kórházban használni lehetne, ahol számítógépes adatbázisokon tárolják a betegadatokat és alkalmazása jelentősen lerövidítené azt az időt, amit az orvosok az betegekről szóló információk keresésére fordítanak.

“Ha a szívről szeretnél megtudni valamit, csak ráklikkelsz, és a szoftver az összes, a beteg szervvel kapcsolatos információt összegyűjti neked.” – nyilatkozta Kurt Nielsen a dán kórház igazgatója a Reutersnek. Az új orvosi program a számítógépen tárolt minden fajta betegadat megjelenítésére képes. Az emberi test modelljén nyilak jelölik a korábban kezelt, vagy kezelés alatt álló területeket, és ezekre klikkelve az orvosok valamennyi korábban felállított diagnózishoz hozzáférhetnek.

Az IBM tavaly májustól decemberig tesztelte az orvosi programot a dán kórházban és a visszajelzések pozitívak voltak. A tesztelők szerint a szoftver segítségével a doktorok érthetőbbé tudták tenni az egészségügyi problémákat, ezért javult a kapcsolatuk a páciensekkel.  A rendszert először Hollandiában, Svájcban és a Skandináv országokban fogja forgalomba hozni az IBM.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés