Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fókuszban a környezettudatosság

Laptop

Fókuszban a környezettudatosság

A Xerox 20 százalékkal csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását, és 12,6 millió dollár értékű támogatást nyújtott.

A Xerox a társadalmi felelősségvállalás területén végzett tevékenységéről és elért eredményeiről ad átfogó képet a közelmúltban kiadott 2009. évi beszámolójában, amely olyan témákat érint, mint a környezetvédelem, a vállalatirányítás és az üzleti etika, az ügyfelek adatkezelése és elégedettsége, a dolgozói kör változatos összetétele, valamint a támogatási politika és az önkéntesség.

A Xerox a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatban négy területre összpontosít, jelentős eredményeket érve így el a technológiai és szolgáltatási értéklánc teljes hosszában. Ezek a következők:
Klímavédelem: A Xerox technológiai beruházásai csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást mind a saját egységei, mind ügyfelei területén. A jelenlegi kimutatások szerint az üvegházhatású gázok kibocsátása az egész vállalaton belül 2002 óta 20 százalékkal csökkent, 2012-ig pedig várhatóan sikerül elérni a 25 százalékos mérséklést.
Tavaly a Xerox kereskedelmi forgalomban kapható új termékeinek 80 százaléka megfelelt az USA Környezetvédelmi Hivatalának egyre szigorodó Energy Star követelményeinek, illetve részben túl is teljesítette azokat. A vállalat célkitűzései között szerepel az Energy Star minősítés megszerzése a 2010-ben bevezetendő berendezések minimum 90 százalékára. Az Xerox fenntarthatósági kalkulátora is elsősorban az energiafelhasználás csökkentését szolgálja, valamint lehetőséget biztosít az ügyfelek számára, hogy feltérképezzék az irodai nyomtatás azon területeit, ahol visszaszorítható a szilárd hulladék mennyisége, illetve az üvegházhatású gázok kibocsátása.

A biológiai sokféleség és az erdők megőrzése: A Xerox ügyfelei, beszállítói és a vállalat működésében érintett egyéb csoportok mind támogatják a fenntartható papíréletciklus megvalósítását. A Xerox megköveteli a beszállítóitól a fenntartható erdőgazdálkodás szigorú szabályainak betartását. Jelenleg a Xerox-papírok 90 százaléka megfelel a vállalat elvárásainak, a cél pedig a 100 százalék elérése. A Xerox 2008-ban megőrizte azt az elismerést, amely az erdőből kikerülő termékek útját az értékesítési láncon belül egészen a végfelhasználóig végigkövetve tanúsítja az ellenőrzött nyersanyagok, illetve újrahasznosított alapanyagok használatát. Ezenkívül a vállalat az elmúlt három évhez hasonlóan továbbra is jelentős összeggel támogatja a The Nature Conservancy nevű szervezetet, amely többek között a fenntartható papíréletciklus elérése érdekében végez természetvédelmi tevékenységet.

A tiszta levegő és víz megőrzése: A Xerox az egészségre káros anyagok használatának elkerülésére törekszik az ellátási lánc minden pontján. A vállalat régóta szigorú belső előírásokat alkalmaz az üzemekben és a termékekben felhasznált vegyi anyagok mennyiségének szabályozására. Az évek során átszervezte, illetve helyettesítette a gyártási eljárásokat annak érdekében, hogy jelentősen visszaszorítsa, illetve a tervek szerint a jövőben teljesen mellőzze az egészségre ártalmas összetevőket és a nehézfémeket

A hulladék kezelése és keletkezésének megakadályozása: A Xerox begyűjtési programjának keretében visszaszolgáltatott használt berendezések és kellékanyagaik több mint 48 ezer tonnával csökkentették a hulladék mennyiségét, hozzájárulva az 1991 óta elért közel egymillió tonnányi hulladékmegtakarításhoz. A Xerox jelentős lépéseket tesz annak érdekében, hogy a legnagyobb raktáraiból kikerülő szilárd hulladék mennyiségét 2012-ig 25 százalékkal visszaszorítsa.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés