Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fókuszban a hatékony adatközpontok

Laptop

Fókuszban a hatékony adatközpontok

A Sun Microsystems egyik legújabb professzionális szolgáltatáscsomagja az energia-terület- és költséghatékony adatközpontok stratégiai tervezése és megvalósítása.

A környezetvédelem terén eddig is vezető szerepet vállaló Sun lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy meglévő adatközpontjaikat átalakítsák az alacsonyabb energiafelhasználás és magasabb energiahatékonyság érdekében, vagy olyan új moduláris adatközpont-struktúrát alakítsanak ki, amellyel az ügyfelek üzleti igényeinek megfelelően a lehető legjobban kihasználhatóvá válik a rendelkezésre álló hely és energia, továbbá minimálisra csökkenthetők a működési költségek.

“Minden adatközpont önmagában egy ökoszisztéma, amely folyamatosan változik és fejlődik, a változás okozta hatások pedig mérhetők és tervezhetők. A adatközpont hatékonysággal foglalkozó szolgáltatásaink révén akár 30%-al is csökkenthetjük az adatközpont működtetési költségeit. A legmagasabb hatékonyságfejlődés és egyben költségcsökkentés három területen nyilvánul meg: az áram és energiafogyasztásban, az optimális helykihasználtsággal tervezett rack-ekben, valamint a hűtésben és légkondicionálásban.” – mondta Georgiu Achilles, a Sun Magyarország Professzionális Szolgáltatások vezető szakértője.

A Sun Datacenter Strategy Consulting szolgáltatásaival a vállalatok biztosíthatják, hogy az üzleti és informatikai igényeiknek valóban megfelelő szintű adatközponttal rendelkezzenek. A Sun képzett tanácsadói képesek felmérni az ügyfelek informatikai ökorendszereinek valamennyi elemét, és segítenek összehangolni az üzletmenet folytonosságát elősegítő tervezést, az adatközpont berendezési stratégiáját és az informatikai rendszereket, így garantálva a biztonságosabb üzletvitelt. Az egyedi igényeket figyelembe véve, a hatékonyság növelése és az energiaszükségletek kielégítése érdekében a Sun szakértői tanácsolhatják az ügyfeleknek meglévő adatközpontjuk optimalizálását, esetleg egy Sun Modular Datacenter (Blackbox) telepítését, vagy teljesen új környezet létrehozását. A Sun Datacenter Strategy Consulting szolgáltatása az informatikai ökorendszer valamennyi elemére kiterjed, így az ingatlanra, épületekre, hardverre, szoftverre, hálózatra és biztonságra egyaránt. A döntést a modellezésen és szimuláción alapuló befektetésmegtérülés-elemzéssel készíti elő a Sun az ügyfelek számára.

Az adatközpontok tervezését is egyedülállóan oldja meg a Sun: az informatikai infrastruktúra tervezése és karbantartása területén szerzett tapasztalatokat a vállalat összeköti a gépészeti és villamosmérnöki tapasztalatokkal, lehetővé téve így az ügyfelei számára, hogy egységesen valósítsák meg informatikai és építészeti infrastrukturális igényeiket egyaránt. A kivitelezésben a Sun a legkiemelkedőbb infrastrukturális szolgáltatókkal működik együtt.

A Sun a saját kaliforniai adatközpontjának legújabb részét is az itt bemutatott megközelítéssel alakította ki, amelyben az integrált energiaellátás és a hűtési szolgáltatások terén világelső APC vállalattal dolgozott közösen.

 Az adatközpontok tervezése és a hardveres összevonások területén megszerzett tapasztalatok, jó gyakorlatok alkalmazásának köszönhetően az új adatközpont létrehozásával a Sun közüzemi számlája 60%-kal csökkent, és több mint 1,2 millió dollárt takarított meg, miközben az adatközpont területét 90%-kal csökkentette.

A Sun és az APC az infrastruktúra és az innovatív hűtési megoldások tervezése terén szerzett közös szakértelmét az ügyfelek számára is elérhetővé teszi.

 A Sun tanácsadói igény esetén a megvalósítás teljes folyamatát kézben tartják az ügyfél helyett: segítenek a megfelelő ingatlan kiválasztásában, felügyelik az építkezést a szakosodott partnerek segítségével, és közreműködnek az adatközpont megvalósításában az informatikai berendezések telepítésénél, beállításánál, valamint a telepítést követő támogatásban. A szolgáltatás részeként a Sun az adatközpont építése alatti időre áthidaló megoldást is kínál, például Modular Datacenter (Blackbox) bérlésének lehetőségét vagy hosztolási szolgáltatást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés