Connect with us

Hirdetés

technokrata

Erősítés érkezett: ultrahordozható notebook és táblaPC

Laptop

Erősítés érkezett: ultrahordozható notebook és táblaPC

A Lenovo bemutatta két új ThinkPad notebookját, amelyeket a felhasználók valós igényeit figyelembe véve terveztek meg a kisebb súly, a hosszabb akkumulátoros üzemidő és a könnyebb használhatóság elérése érdekében.

Az 1,1 kg kezdősúlyú és kiegészítő akkumulátorokkal együtt akár 13 órán át működőképes ThinkPad X200s a cég üzleti kategóriás notebookjai között a legkönnyebb és legkitartóbb. Az X200 TáblaPC szintén alapos fejlesztésen esett át, így súlya 10%-kal csökkent, üzemideje egyes modellek esetében pedig közel 50%-kal nőtt.

A mérnökök mindkét gép használhatóságán sokat javítottak, az X200 TáblaPC így fejlettebb multimédiás képességekkel, teljes méretű billentyűzettel és két irányban forgatható képernyővel rendelkezik, míg egyes X200s modellek kijelzőjét az X300-ban már megtalálható pillekönnyű, ugyanakkor kivételesen erős “roll cage” váz óvja.

ThinkPad X200s Notebook

Az Intel Centrino 2 vPro technológiáját használó ThinkPad X200s notebook a vékony és könnyű dizájnt sikeresen kombinálja a kiváló funkcionalitással. Egyes modellekben megtalálható a Lenovo saját fejlesztésű szén- és üvegszálas “roll cage” váza, amely kis súlya ellenére is messze meghaladja a notebook-kijelzőkkel szemben támasztott tartóssági elvárásokat – ennek köszönhető az eddigi legkönnyebb ThinkPad megalkotása. A választható extrák közé tartozik még a 128 GB-os kapacitású SSD-meghajtó, a LED- háttérvilágítású kijelző, valamint az Ultra-Wideband és a Bluetooth-modul is. A külön megvásárolható kilenccellás akkumulátorral a készülék üzemideje jóval meghaladja a szokásos munkaidőt. A Lenovo új ThinkPad X200 Ultrabase dokkolójával a felhasználók feltölthetik kiegészítő akkumulátorukat, majd működés közben kihúzhatják azt a dokkolóból, valamint Blu-Ray lejátszót és kiegészítő merevlemezt is vásárolhatnak hozzá.

ThinkPad X200 TáblaPC

Az 1,6 kg súlyú ThinkPad X200 TáblaPC a legjobb notebook-teljesítményt nyújtja, és olyan kényelmi funkciót tartalmaz, mint a kézírás rögzítése, digitális formában. Az egészségügy, ingatlanpiac, oktatás és értékesítés területén különösen jól alkalmazható szélesképernyős készülék akár 10 órán át is üzemel akkumulátorról. A kisméretű Intel Centrino 2 vPro platformmal és alacsony feszültségű processzorral szerelt notebook 128 GB-os kapacitású SSD-meghajtóval, LED-háttérvilágítású kijelzővel, GPS-modullal, valamint Ultra-Wideband és mobilinternet-modemmel is elérhető.

Mindkét újdonság rendelkezik WiFi-kártyával, sőt néhány országban már elérhetők  Wimax szabványú vezeték nélküli technológiával rendelkező modellek is, amelyek a technológia elterjedésének függvényében a jövőben várhatóan Európába is megérkeznek. A felhasználók biztonságát az opcionális ujjlenyomat-olvasó és a teljes merevlemez-titkosítás szolgálja.  

Mindkét új készülék megszerezte az amerikai Környezetvédelmi Hivatal EPEAT “Arany” minősítését energiatakarékos megoldásaiknak köszönhetően – ezek közé tartozik az alacsony feszültségű processzorok, LED-háttérvilágítású kijelzők és SSD-meghajtók alkalmazása, valamint az a tény, hogy 20%-kal hatékonyabban használják fel az energiát, mint a korábbi ThinkPad-ek.

“ThinkPad notebookjaink tervezése során folyamatosan arra törekszünk, hogy megfelelően egyensúlyozzunk az ügyfeleink számára legfontosabb tulajdonságok, a kis súly, a hosszú üzemidő és a könnyű használhatóság között,” mondta Mark Cohen, a Lenovo notebook-üzletágának alelnöke. “Ez most minden korábbinál jobban sikerült”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés