Connect with us

technokrata

Érkezik a válasz

Laptop

Érkezik a válasz

Az Nvidia hamarosan megadja a választ az ATI világelső DirectX 11-es fejlesztéseire.

Az AMD/ATI idén ősszel mutatta be a világ első DirectX 11 kompatibilis, asztali számítógépekbe szánt grafikuskártyáit. Ezek az új termékek mind a mai napig hiánycikknek számítanak, a nagy rivális Nvidia pedig egyelőre még nem adta ki első DirectX 11-es termékeit. Nyilvánosságra került azonban néhány benchmark, melyekből előzetesen már felmérhető, hogy körülbelül mire lesznek képesek az Nvidia új fejlesztései.

#img1#

A Fermi fejlesztési kódnevű újgenerációs Nvidia GPU a napvilágot látott grafikonokon GTX 380 és GTX 360 néven kerül említésre. A tesztek alapján elmondható, hogy a csúcsmodell szerepében tetszelgő GTX 380 meg tudja előzni az ATI-féle HD 5970-et, a kisteső GTX360 teljesítménye pedig némileg elmarad a HD 5970 sebességétől. A benchmark adatokat egyébként a Resident Evil 5, a Far Cry 2 és a Stalker Clear Sky játékprogramok alapján állították össze.

Az már biztos, hogy mind a GTX 380, mind pedig a GTX 360 csak a jövő évben fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban, a várható árral kapcsolatban azonban egyelőre vajmi kevés konkrétumot lehet tudni. Több mint valószínű, hogy a csúcsmodell ára 500 dollár fölött fog kezdeni, és várhatóan az egyszerűbb DirectX 11-es Nvidia alternatíva sem lesz éppen olcsó.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom