Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eladó a Skype?

Laptop

Eladó a Skype?

Az eBay egyik legnagyobb bukása az volt, hogy több mint 3 milliárd dollárért megvásárolta a Skype-ot. A program nem illeszkedik a vállalat alaptevékenységéhez, John Donahue vezérigazgató pedig azt közölte, hogy egy megfelelő árért megválna a beszélgetős programtól – adta hírül a HWSW.

John Donahue, az eBay vezérigazgatójának néhány elejtett szava alapján többen arra következtetnek, hogy a Skype eladó. A vállalat 2005-ben vásárolta meg a peer-to-peer technológiát alkalmazó VoIP szolgáltatót. Rövid időn belül bebizonyosodott, hogy ez nem kell a cég alaptevékenységéhez ráadásul nagyon magas árat fizettek ki a programért. A vezérigazgató “remek önálló üzletnek” jellemezte az Skype-ot.

A Skype felvásárlásával az volt a cél, hogy az online aukciózó vevőket és eladókat összekösse a program, ezzel is serkentve a kereskedelmet. Az eBay hozzávetőlegesen 3,1 milliárd dollárt fizetett ki a vállalatért, a nehéz gazdasági helyzet és gyenge utolsó negyedév mind arra enged következtetni, hogy a Skype-on túladnak. John Donahue azt közölte, hogy megfelelő árajánlatért szívesen megszabadulna a programtól – közölte a HWSW.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés