Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egymilliárd egéren túl

Laptop

Egymilliárd egéren túl

A Logitech nyugat-kínai Suzhouban található gyárában elkészítette egymilliárdodik egerét. A vállalat szerint ez egy mérföldkő az iparban. “Nem túl gyakori a történelemben, hogy bármiből is egymilliárd darabot egy cég legyártottak volna,” szögezte le Rory Dooley, ügyvezető igazgató.

Az impozáns eredmény ellenére az elemzők az egér korának végét jósolják. Egyesek szerint már 3-5 éven belül elveszíti vezető szerepét.  “A világ megváltozott, és a gépek természete is. A multi-touch interfész az utolsó szög az egér koporsójába,” a Gartner egyik elemzője szerint. Az arc- és mozgásfelismerés fejlődésétől is sokat várnak.  Mr. Dooley szerint ezek az új technológiák megférnek majd az egér mellett.

Az egér ugyanakkor kemény verseny elé nézhet. A laptopokat már évek óta touch-paddal szállítják, és egyre inkább átveszik az otthon pc-k vezető szerepét. A legnagyobb hardver és szoftver cégek, mint a HP, az Apple, vagy a Microsoft is, mind nagyobb és nagyobb hangsúlyt fektetnek ezen új technológiák alkalmazására.

“A kérdés az új beviteli eszközök kapcsán, hogy minden nap ezerszer felkelsz és odamész majd a képernyőhöz, hogy megérintsd? Tényleg elég érzékeny ahhoz, hogy a megfelelő cellát válassza ki egy táblázatban?”, ismertette az ügyvezető a kételyeit.

A Gartner elemzője máshogy látja a kérdést, “Ha a jövőbe tekintünk, akkor a számítógépek az otthonunk falaiba lesznek beépítve, és kényelmetlen lenne azt egy egérrel irányítani. Itt kerül képbe a multi-touch, és az arcfelismerés. Itt válik egy épület szerves részévé a számítógép.”

A bejelentés kapcsán egy versenyt is hirdettek, aki megtalálja az egeret, az 1000 dollár értékű Logitech termékeket nyerhet.

A számítógépes egér is fontos mérföldkőhöz érkezik jövő héten, betölti a 40-edik születésnapját. 1968. december 9-én, Douglas C. Engelbart és kutatócsoportja a Stanford Egyetemen készítette el az első egeret.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés