Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyesülhet a Toshiba és a Fujitsu merevlemez gyártó

Laptop

Egyesülhet a Toshiba és a Fujitsu merevlemez gyártó

Végső szakaszába érkezett a tárgyalás két japán számítógép gyártó, a Toshiba és a Fujitsu között merevlemez előállító részlegeik egyesüléséről. Ha a tárgyalások sikeresek a világ negyedik legnagyobb winchester gyártó cége jöhet létre.

A vegyesvállalatban valószínűleg a Toshiba rendelkezik majd a részvények többségével, de közös cég létrehozása mindkét fél számára előnyös lehet. A Fujitsu korábban több céggel is tárgyalt a veszteséges merevlemez részlegének eladásáról, és az egyesülés nyomán jelentősen csökkentheti a költségeit, a Toshibának pedig lehetősége nyílik, a terjeszkedésre egy jelentős profittal kecsegtető üzletágban.

Szakértők szerint a merevlemezgyártásból annál nagyobb eséllyel lehet profitálni, minél nagyobb mennyiségben állítják elő a számítógép alkatrészt. Az új cég bevétele közel nyolc milliárd dollár lehet, és ez magasabb, a világ negyedik legnagyobb winchester gyártójának, a Samsungnak az üzletágból származó profitjánál.

Bár a Toshiba szóvivője azt nyilatkozta a Bloomberg hírügynökségnek, hogy még nem született meg a végső döntés egy vegyesvállalat létrehozásáról, az egyesülés hírére a cégek részvényeinek árfolyama emelkedni kezdett. A Fujitsu részvények értéke több mint öt százalékkal a Toshiba részvényeké pedig hat százalékkal nőt a tokiói tőzsdén.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés