Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkoztak az új MacBook modellek

Laptop

Bemutatkoztak az új MacBook modellek

Az Apple bemutatta a teljesen újratervezett MacBook modelleket, melyek rendkívül alacsony áron kínálják a mobil számítógépek legkorszerűbb jellemzőit, mint például a teljes fémborítást és a nagy teljesítményű grafikus vezérlőt.

Az új MacBook és a 15 colos MacBook Pro számítógépek teljes borítása egyetlen tömb alumíniumból készült, ennek eredményeképpen pedig minden eddiginél vékonyabbak és könnyebbek. A MacBook család minden új modellje a legkorszerűbb NVIDIA mobil grafikus vezérlőt tartalmazza, valamint LED megvilágítású képernyőt és nagy méretű Multi-Touch üveg ujjkövetőt. A teljes új MacBook család kielégíti az Energy Star 4.0 szigorú követelményeit, megfelel az EPEAT Gold minősítés feltételeinek és a RoHS előírásoknak. Az új termékcsalád piacvezető a veszélyes kémiai vegyületek felhasználásának csökkentésében és az energiatakarékos műszaki megoldások alkalmazásában is.

Az új MacBook modellek a kiemelkedően nagy teljesítményű NVIDIA GeForce 9400M grafikus vezérlőt tartalmazzák, mely 16 párhuzamosan működő számítási magot tartalmaz, így a korábbi MacBook és MacBook Air modellek 3D grafikai teljesítményének közel ötszörösét kínálja. Az Apple és az NVIDIA szorosan együttműködtek ennek a lapkának a kifejlesztésében, mely az új MacBook számítógépekben kerül először piacra.

A kellemes tapintású, új, üveg ujjkövető, melyet a legújabb MacBook és a 15 colos MacBook Pro számítógépek tartalmaznak először, közel 40 százalékkal nagyobb felületet biztosítanak a multi-touch gesztusokhoz, azaz a forgatáshoz, a mozgatáshoz és a méretezéshez. Az egész ujjkövető egyetlen nagy gombként is működik, megkülönböztetve a húzás, a mozgatás és a kattintás műveleteit. Új gesztusok már lehetőséget kínálnak a programok közötti váltásra is, de lehetőség van virtuális gombok létrehozására is az ujjkövető felületén.

A MacBook család minden tagja LED megvilágítású képernyővel kerül forgalomba, mely gyorsabban kapcsol be, akár 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, ugyanakkor nem tartalmaz higanyt, szemben a hagyományos fluoreszcens világítótestekkel, melyeket korábbi mobil számítógépekben használtak. A különlegesen vékony, új képernyők tű éles képet és élénk színeket kínálnak a legkülönbözőbb megvilágítási viszonyok mellett is, arzén-mentes üveg felületük pedig külön esztétikai élményt is nyújt.

Az új MacBook modellek a három legfontosabb funkciót kínálják most, melyet a felhasználók igényeltek: a teljes fémborítást, a nagy 3D teljesítményt és a LED megvilágítást. Ennek ellenére rendkívül kedvező áron vásárolható új MacBook mobil számítógép teljes funkcionalitással és 13 colos képernyővel, ugyanakkor alig 2 kg tömeggel és 2,5 cm vastagsággal. Az NVIDIA 9400M grafikus vezérlőnek köszönhetően az új MacBook modellek grafikus teljesítménye közel ötszöröse az elődjének. Az új MacBook két változatban rendelhető: 2.0 GHz-es processzorral és 160 GB-os merevlemezzel, illetve 2,4 GHz-es processzorral, 250 GB-os merevlemezzel és alulról megvilágított billentyűzettel.

Az alig 2,5 kg-os, új 15 colos MacBook Pro a kiemelkedő teljesítmény, páratlan bővíthetőség és a meglepően kecses kialakítás tökéletes ötvözetét kínálja. Akár 2,8 GHz-es Intel Core 2 Duo processzort és választhatóan akár NVIDIA 9600M GT grafikus vezérlőt is tartalmazhat. Az új 15 colos MacBook Pro is két alapváltozatban rendelhető: 2.4 GHz-es processzorral és 250 GB-os merevlemezzel, illetve 2,53 GHz-es processzorral, 320 GB-os merevlemezzel, de számtalan további opcióval személyre szabható, így választható hozzá 2,8 GHz-es processzor is.

Az Apple frissítette a MacBook Air és a 17 colos MacBook Pro modelleket is. A legvastagabb pontján is alig 2 cm vékony MacBook Air most már szintén az NVIDIA 9400M grafikus vezérlőt tartalmazza, újratervezett grafikai architektúrával, így lényegesen nagyobb 3D teljesítménnyel. Az új MacBook Air 120 GB-os merevlemezzel vagy 128 GB-os SSD meghajtóval rendelhető. Az új 17 colos MacBook Pro megőrizte eredeti alumínium borítását, de már alapkiépítésben 1.920 x 1.200 képpont felbontású, LED megvilágítású képernyővel kerül forgalomba, valamint 320 GB-os merevlemezzel vagy 128 GB-os SSD meghajtóval.

Új mércét állítva a mobil számítógépek számára a környezettudatos fejlesztés és gyártás terén, minden új MacBook modell kielégíti az EPEAT Gold minősítés követelményeit. Borításuk jól újrahasznosítható alumíniumból készül és energiatakarékos LED megvilágítású képernyőkkel kerülnek forgalomba, melyek nem tartalmaznak higanyt és arzént. Kielégítik az EPA Energy Star 4.0 rendkívül szigorú előírásait, nem tartalmaznak brómozott gyulladásgátló anyagokat, valamint belső kábelezésük és alkatrészeik PVC-t sem.

Az új MacBook, a 15 colos MacBook Pro és a MacBook Air modellek a jövőt idéző Mini DisplayPort kapuval vannak felszerelve, mely lehetővé teszi az iSight kamerát, hangszórókat és mikrofont is tartalmazó, új, 24 colos Apple LED Cinema Display csatlakoztatását. A következő generációs DisplayPort szabványra épülő Mini DisplayPort kapu segítségével akár 30 colos képernyő is csatlakoztatható az új mobil számítógépekhez, tisztán digitális jelátvitellel. A rendkívül kicsiny Mini DisplayPort kapu a teljes DVI illesztő helyének csupán tizedét igényli. A Mini DisplayPort kapuhoz vásárolható hagyományos VGA, DVI/HDMI és Dual-Link DVI adapter is.

Minden új MacBook mobil számítógép előre telepítve tartalmazza az Apple digitális-életstílus szoftverét, az iLife ’08 csomagot, mely az iPhoto, iTunes, GarageBand, iMovie, iDVD és iWeb programok legújabb változatait gyűjti egyetlen jól integrált csomagba; valamint a Mac OS X operációs rendszer legújabb 10.5 Leopard változatát is, mely egyebek között teljesen újraírt Finder programot tartalmaz a gyorsan nagy népszerűségre szert tett QuickLook és Spaces szolgáltatásokkal. A Leopard operációs rendszer ráadásul a Mail és iChat programok továbbfejlesztett, új változatait is tartalmazza, valamint támogatja az Apple forradalmian új Time Machine biztonsági adatmentő szolgáltatását is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés