Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az iWiW technikai hátterét a Sun biztosítja

Laptop

Az iWiW technikai hátterét a Sun biztosítja

A Sun Microsystems több termékét vezették be Magyarország legnagyobb látogatottságú közösségi oldalán, az iWiW-en. A közösségi oldalon szeptember óta havonta megújuló, 100 MB-os feltöltési kerettel megnövekedett képtárhely várja a látogatókat, amelynek technikai hátterét Sun Fire X4540-es szerverek és a Sun Blade 6000 Modular System pengeplatformja biztosítja.

Az új rendszert a képtárhely megnöveléséhez vásárolták a közösségi oldal üzemeltetői, hiszen a Sun tároló szerverei, köztük kifejezetten az X4540-es jól használható olyan környezetben, ahol nagy statikus adattömeget kell folyamatosan elérhetővé tenni. Az iWiW közel 4 millió felhasználója által tárolt több mint 25 millió kép és a kibővített szolgáltatás iránti megnövekedett igényt a Sun rendszere kifogástalanul kiszolgálta az eddigi majdnem fél éves tapasztalat alapján.

A kiválasztást hosszas tesztelés előzte meg, mely során nem csak a különböző gyártók eszközeit, hanem teljes rendszerek, platformok ár/teljesítmény arányát vizsgálták. A Sun eszközeivel és megoldásaival a kép és thumbnail kiszolgálás teljesítménye több mint 4-szeresére nőtt, a kiszolgálás ideje 0,3 sec alá csökkent.

“A képmegosztást, mint az iWiW egyik legnépszerűbb funkcióját kiemelt projektként kezeljük, ezért is volt fontos egy stabil, megbízható technikai háttér. Már a tesztelési stádiumban látszott, hogy Sun platformon korábban nem várt teljesítménynövekedés fog jelentkezni, pedig a léc magasra volt állítva. Az új eszközök integrációja és a migráció teljesen zökkenőmentesen, egyetlen éjszaka alatt, leállás nélkül történt. Ehhez közvetlenül a Sun Microsystems szakembereitől is nagyon jó támogatást kaptunk. Kellemes meglepetés volt számunkra a Sun szerverek menedzselhetősége is, mely új lehetőségeket nyitott meg az üzemeltetők előtt.

Az új funkciót nagy örömmel fogadta a közösségünk és nagy sikert jelentett számunkra a gond nélküli technikai átállás. A jövőben további fejlesztéseket is tervezünk, amelynél továbbra is számítunk a Sun segítségére”- nyilatkozta Bacskai András, az Origo Zrt. operatív igazgatója.

“A Sun szakemberei számára is izgalmas feladatot állított az iWiW rendszere. Az általunk kiépített rendszerben bőven van tartalék, illetve rugalmasan skálázható a bővülő igényekhez. Az olyan megoldások, mint a ZFS a későbbiekben tovább növelheti a rendszer rugalmasságát és megbízhatóságát.”- mondta el Pogácsás Sándor, a Sun Microsystems mérnöke.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés