Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel frissítette legnépszerűbb mobil platformját

Laptop

Az Intel frissítette legnépszerűbb mobil platformját

A Computex első napján az Intel Corporation négy új processzort mutatott be, többek között egy olyan alacsony energiafogyasztású változatot és egy chipsetet, amelyeket kifejezetten az ultravékony laptopokba terveztek.

Az Intel ultra-alacsony feszültségű (ULV, ultra-low voltage) processzorai lehetővé teszik majd olyan új, otthoni felhasználóknak szánt laptopok gyártását, melyek vastagsága kevesebb mint 2,5 centiméter, tömegük 0,9-2,3 kilogramm közé esik, miközben áruk is megfizethető marad. Ezek a processzorok továbbá kevesebb energiát fogyasztanak annak érdekében, hogy hosszabb akkumulátor-üzemidőt tegyenek lehetővé, pontosan azt a felhasználói élményt nyújtva, amelyet a vevők elvárnak az Intel-alapú laptopoktól. Mindezeken túlmenően az Intel további eszközöket jelentett be, melyek képesek vezeték nélküli csatlakozásra az Intel opcionális My WiFi Technológia használatával.

“Az ultra-alacsony feszültségű processzorokkal felszerelt ultravékony laptopokkal a felhasználók a teljesítmény és az energiafogyasztás kiváló egyensúlyát tapasztalhatják, amely egyedülálló a piacon” – hangsúlyozta Mooly Eden az Intel Mobile Platforms Group vezetője, aki hozzátette, hogy az Intel büszke arra, hogy elérhető szélesebb felhasználói réteg jut majd ultravékony laptopokhoz a jövőben.

Az Intel erősíti vezető pozícióját a sztenderd feszültségű Intel Core 2 Duo processzorok terén is, ahol kínálata a 3,06 gigahertzes órajelet is eléri. Ezek az energia hatékony processzorok áttörést nyújtanak a gyorsaságot igénylő üzleti és otthoni felhasználók számára a mobil teljesítmény és válaszképesség terén. A felhasználók megnövekedett teljesítményt fognak tapasztalni több számításintenzív alkalmazás párhuzamos futtatásakor, ahogyan a kétmagos processzorokra optimalizált szoftverek  esetén is.

A vállalat továbbá felfedte az ultra-alacsony feszültségű processzorokra épülő laptopokba szánt Mobile Intel GS40 Express Chipset termékét is. Ez a lapkakészlet segíti majd a fogyasztók elvárásainak még jobb teljesítését; javulnak a HD multimédiás képességek, támogatja a Windows Vista Premiumot, valamint natív támogatást nyújt integrált HDMI-hez.

A felhasználók a beágyazott Intel My WiFi Technológiával most még több vezeték nélküli lehetőséget kapnak. A technológiának köszönhetően az Intel Centrino 2 processzoros laptopokhoz több eszköz csatlakozhat, természetesen vezeték nélkül. Kamerák, printerek, HDTV, MP3 lejátszók – egyszerre akár nyolc WiFi-s eszköz – csatlakozhat a laptophoz, amely rendelkezik a My WiFi technológiával.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés