Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel átnevezi a termékkínálatának egy részét

Laptop

Az Intel átnevezi a termékkínálatának egy részét

A processzorgyártó tervei szerint néhány brandjét, mint a “Centrino” családot, átalakítja, hogy kevesebb terméknévre koncentrálhasson, mert tovább akar terjeszkedni a mobileszközök piacán.

Az Intel megszünteti a Centrino név használatát az otthoni számítógépekre a következő évtől. Ehelyett WiFi és WiMAX képességekkel bíró hordozható eszközökre fogja inkább használni. A Core brand olyan alkategóriáit, mint a “Core 2 Duo” használatát is befejezi. “Rengeteg platformunk, és túl sok terméknevünk van, ami összezavarja mind a fogyasztókat, mind pedig az IT beszerzőket”, mondta el Bill Calder Intel szóvivő. A jövőben a Core 2 Duo, Core 2 Quad és hasonló termékekre, mint a Core processzorok családjára fog a cég hivatkozni.

A chipek nevei is egyszerűbbek lesznek, mint a Core i3, Core i5, és a Core i7. Az Atom, Celeron, Pentium, és Core márkaneveket továbbra is használni fogja. Az Atom továbbra is az ultramobil netbookokba tervezett processzorokat jelöli, míg a Celeron, Pentium és Core chipek egyaránt előfordulhatnak laptopokban és asztali számítógépekben is, írta meg a Reuters.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés