Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az APC védi és hűti a Microsoft virtualizált környezetét

Laptop

Az APC védi és hűti a Microsoft virtualizált környezetét

Az APC by Schneider Electric bejelentette, hogy InfraStruXure megoldása védi és hűti a Microsoft virtualizált környezetét.

Az InfraStruXure dinamikus és hatékony áramellátási és hűtési rendszert biztosít a Microsoft számára, amellyel gyorsan alkalmazkodhat a technológiák folyamatos változásához. Emellett az InfraStruXure pontjellegű hűtése révén könnyen igazodik a rack napról napra változó aktuális sűrűségéhez és használatához.

“Ebben a szakmában az egyetlen megjósolható dolog, hogy nem lehet megjósolni, milyen tevékeny­ségeket fogunk támogatni a következő évben. Az APC megoldása garantálja a megbízhatóságot és alkalmazkodási képességet, amelyre szükségünk van a hardver- és szoftvertechnológiák területén bekövetkező változásokra való reagáláshoz annak érdekében, hogy továbbra is segíthessük ügyfeleinket a legújabb techno­lógiák sikeres bevezetésében” – mondta Chuck McCann, a Microsoft Technology Center műszaki vezetője. “Az APC InfraStruXure egy innovatív megoldás, amely InRow hűtő­egységeket, skálázható energiaelosztást és -ellátásvédelmet, valamint felügyeleti lehetőségeket biztosít. A hatékonyabb hűtés lehetővé teszi, hogy több kiszolgálót működtessünk virtuálisan, és ezeket nagysűrűségű rackszekrényekbe helyezzük” – tette hozzá Chuck McCann.

“Másképp megfogalmazva McCann kijelentését, az informatikában az egyetlen biztos pont a folyamatos változás” – tette hozzá Szarka Attila, az APC Magyarország vezető rendszermérnöke. “A virtualizációs technológiák terjedése miatt a kiszolgáló hűtési infrastruktúrának nemcsak modulárisan skálázhatónak kell lennie, hogy az esetleges hardverbővítési igényeket egyszerűen követni tudja, de olyan intelligens vezérléssel is rendelkeznie kell, amely a virtualizáció révén megjelenő dinamikus terhelésváltozásokat is támogatni tudja. Ha erre nem képes a hűtőrendszer, akkor a felhasználó elesik a virtualizáció által biztosított energia – és így költség – megtakarítás egy részétől” – fejezte be Szarka Attila.

A Microsoft Technology Center (MTC) központok évente több mint 3000 ügyfelet szolgálnak ki és több mint 50 Proof of Concept foglalkozást tartanak, ahol a rendszerfejlesztők szorosan együttműködnek ügyfeleik műszaki szakembereivel, hogy átadják nekik tudásukat és elkészítsék az egyedi megoldások tesztverzióit. Az InfraStruXure architektúra optimális rendelkezésre állása és magas szintű alkalmaz­kodóképessége révén tökéletesen megfelel a változó környezet nyújtotta kihívásoknak.

A Server Display Center rendszer kritikus fontosságú: bármilyen hosszabb leállás akár 5000 amerikai dollár veszteséggel is járhat percenként, ezért egy nagymértékben rugalmas rendszerre van szükség a környezet hűtéséhez, megfigyeléséhez és energiával való ellátásához. Ugyanakkor csak egy dinamikusabb és hatékonyabb áramellátási és hűtési rendszer tud alkalmazkodni a technológiák folyamatos válto­zásához. Emellett pont-, és nem felületjellegű hűtésre volt szükségük, hogy igazodhassanak a rackek napról napra változó aktuális sűrűségéhez és használatához. Hasonlóan fontos szempont volt, hogy az APC megoldását távolról lehet felügyelni és szabályozni, így az irodától 50 km-re tartózkodó kolléga is tudja irányítani a rendszert. Mindemellett az APC InfraStruXure megoldása révén a teljes birtoklási költség alacsonyabb, hiszen az InRow hűtőegységek szükség szerinti hozzáadásának költsége sokkal kisebb, mint a nagy, terem-hűtőegységeké. A hatékonyabb környezet szintén költségmegtakarításokhoz vezethet.

A Windows Server 2008 és a Hyper-V technológia megjelenésével a Microsoft ügyfelei egyre többet foglalkoznak a virtualizációval, a konszolidációval és az informatikai eszközök maximális kihasz­nálásával. Ugyanakkor a szerverekkel foglalkozó partnerek a blade-technológiára koncentrálnak. Ez növeli a teljesítménysűrűségét, ami azt jelenti, hogy nagy energia- és hűtésigényű rackszekrényekre van szükség, amelyek kiszolgálására a hagyományos álpadlós vagy másfajta teremhűtési megoldások már nem képesek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés