Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Acer megszilárdítja második helyét az EMEA Videó Projektor piacon

Laptop

Az Acer megszilárdítja második helyét az EMEA Videó Projektor piacon

Az Acer, a teljes PC piac harmadik legnagyobb forgalmazója (forrás: Gartner data, 2008 1. félév) kiváló eredményeket ért el a videó projektor piacon, megszilárdítva ezzel második vezető pozícióját 2008 második negyedévében az EMEA régióban. (Európa, Közel-Kelet és Afrika) Azt a helyezést, amelyet már birtokolt 2007 negyedik negyedévében és 2008 első negyedévében is, ily módon megerősítve pozícióját, mint az egyik legfontosabb szereplője a szektornak, szorosan az Epson mögött.

Az egyik elemző cég, a Pacific Media Associates (PMA) nemrég közzétett adatai szerint az Acernek sikerült előrelépnie a második helyre az EMEA régióban a 150%-os növekedési ráta (2007 2. negyedév és 2008 2. negyedév között) valamint a 13,1%-os piaci részesedésének köszönhetően a teljes régió viszonylatában. Ezen túlmenően az Acer 23 országban is az első három vállalat közt van.

Az Acer első helyen szerepel Németországban, Dél-Afrikában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovéniában, Hollandiában, Svájcban, Szaud-Arábiában és Szerbiában, és Montenegróban is. Második helyen: Olaszország, Oroszország, Magyarország, Belgium, Bulgária és Lettország. Valamint harmadik helyen: Franciaország, Spanyolország, Ausztria, Románia, Törökország és Litvánia.

Németországot külön is érdemes kiemelni, ahol az Acer megerősítette vezető pozícióját és figyelemreméltóan megnövelte részesedését 24,7%-ra, ami 66,4%-os növekményt jelent (2007 1. negyedév és 2008 1. negyedév között). Horvátországban a vállalat a helyi piac közel egy harmadát birtokolja 28%-os részesedéssel annak ellenére, hogy csak 2007 4. negyedévében indult el az üzlet az országban. A Cseh Köztársaságban az Acer piacvezető 23,3%-os részesedéssel, 119%-os növekedést regisztrálva 2008 2. negyedévében darabszámok tekintetében, az előző év azonos időszakához képest, elérve ezzel egy fantasztikus eredményt. Olaszországban, ahol az Acer jelentős, 14,6%-os részesedést ért el, a számok 292%-os növekedést mutatnak 2008 2. negyedévéhez képest.

Magyarország kiváló eredménnyel 25,7%-os részesedést ért el és stabil növekedést mutat, több mint megháromszorozva piaci részesedését az elmúlt három év alatt. Megkapó 32.1%-os részesedésével az Acer Dél-Afrikában a piac harmadát birtokolja és jó úton halad afelé, hogy megduplázza 2006-os piaci részesedését.

A Svájci eredmények is kiválóak, ahol az Acer megszerezte az első helyet 2008 2. negyedévében 20,2%-os részesedéssel, ami 2007 2. negyedévéhez képest 167%-os növekedést jelent. 2008 2. negyedéve során az Acer vezető pozícióba került Szaud-Arábiában is, ahol a számok azt mutatják, hogy a növekedés 232% volt az adott negyedévben, a részesedés pedig 18,2%. Litvániában az Acer megerősítette harmadik pozícióját, közel megháromszorozva piaci részesedését, amely 4,9%-ról 14,4%-ra növekedett 2008 1. és 2. negyedéve között. Nagyszerű teljesítményt nyújtott az Acer Ausztriában is, ahol három helyet lépve felkerült a harmadik helyre, közel megduplázva részesedését 2008 1. negyedévéhez képest.

Az Acer DLP tecnológián alapuló projektor vonal, ami magában foglalja az Acer Professional Series, Acer Travel Series, Acer Value Series és az Acer Home Series-t. Ezek mindegyike úgy készült, hogy a technológia, érték és a sokoldalúság olyan kombinációja jöjjön létre, ami biztosítja az elsőrendű nézői élményt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés