Connect with us

technokrata

Az Acer Aspire One elnyerte a japán Good Design Award-ot

Laptop

Az Acer Aspire One elnyerte a japán Good Design Award-ot

Az Acer Aspire One mobil Internet eszköz elnyerte a japán Good Design díjat, ami egy nemzetközi hírű formatervezési díj, amely olyan kiváló tervezésű termékeket ismer el, melyek az élet minőségét javítják a formatervezés erején kívül.

#img1#Az Aspire One-t több mint háromezer jelöltből választotta ki a zsűri. Tervezési szakemberekből álló bizottság vizsgált meg minden egyes eszközt olyan szempontból, hogy az mennyire járul hozzá a társadalomhoz, kultúrához és a globális környezethez.

A júliusban bejelentett Aspire One-t széleskörűen magasztalta az IT ipar nemzetközi sajtója. Az Egyesült Államokban a legkelendőbb netbook az Amazonon az Aspire One volt, és Japánban az első számú netbook márka lett a BCN besorolása szerint.

Az Aspire One úgy lett tervezve, hogy igazi mobil internet eszköz legyen – bárhol, bármikor! Ennél fogva számos tulajdonsága ezt a célt tartja szem előtt: gyors rendszerbetöltési idő, integrált felhasználói felület, teljes internet böngésző/messenger élmény. A méretek és a specifikációk úgy lettek kiválasztva, hogy az ultra-hordozhatóság, kényelemes képernyő méret, navigáció és adatbevitel legjobb kombinációját kapjuk.

Az Aspire One előtelepített Linpus Linux Lite verzióval vagy Windows XP Home-mal kapható, rendkívüli módon kompakt, csak 24 x 17 cm és a súlya csupán egy kiló. Számos csatlakozási lehetőséget és egy könnyen használható alkalmazás-csomagot biztosít a felhasználó számára valamint akár 6 órányi akkumulátor üzemidőt. Az online tevékenységek elérése gyors és könnyű, legyen akárhol is a felhasználó.

A tároló hely kapacitás növelése vagy a fájlok mozgatása céljából az Aspire One rendelkezik egy egyedülálló ún. Smart File Managerrel, amely egy olyan egyszerű alkalmazása, ami a második SD kártya slotba behelyezett SD kártya esetén észrevétlenül egybeolvasztja az extra tárolóhelyet a felhasználó számára a meglevővel. A tárolóhely bővítése még sosem volt ennyire egyszerű. Az Aspire One WiFi (+) WAN előkészítéssel is rendelkezik.

Öt ragyogó színben kapható – gyémánt fekete, zafír kék, kagyló fehér, korall rózsaszín, és arany barna – mindegyik egyedi és jellegzetes, így fejezve ki a használó saját stílusát.

Az eredmény egy tiszta műszaki egyszerűség, optimalizált szoftver felülettel, hogy a csatlakozási igények könnyen megvalósíthatóak legyenek és mindenekelőtt, hogy “egyszerűsítsék az életemet”.

A Good Design Award egy olyan minden részletre kiterjedő tervezés értékelési- és jutalmazási rendszer, melyet a japán Nemzetközi Kereskedelmi és Ipari Minisztérium alapított 1957-ben és a Japán Ipari Formatervezést Támogató Szervezet (JIDPO) szervez.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin