Connect with us

Hirdetés

technokrata

Archívum az Ön digitális adatai számára

Laptop

Archívum az Ön digitális adatai számára

Az Acer bemutatta az Aspire easyStore H340, legújabb kiadását, mely nem más, mint egy alapszerver, ahol a fényképeket, zenékett, videókat és személyes fájljokat tarthatjuk és rendezhetjük kedvünkre.

A számítógépeken tárolt fényképek, videók, zenék és más egyéb fájlok száma, és főleg mérete, napról napra egyre csak növekszik. Így végül mindenki arra sorsa jut, hogy temérdek CD-n, DVD-n, memória kártyán próbálja meg kevés sikerrel rendezni fájljait, kideríteni, hogy mi hol is van, arról nem is beszélve, hogy ezek megosztása ilyenkor már igen nehézkes. Ez pontosan az, amit az új Aspire easyStore H340 megtesz Ön helyett: tárol, rendez és megvédi a teljes média-könyvtárat ugyanazon az eszközön, ugyanitt pedig élvezheti is ezeket a tartalmakat, vagy megoszthatja őket családjával, barátaival. És ami ennél is több, az új Aspire easyStore H340 segítségével képes lesz a folyamatos (streaming) digitális média tartalmat több alkalmazás vagy DLNA rendszerű eszköz között megosztani. Ide tartoznak például a konzol játékok, melyeket a szerveren keresztül ezentúl megoszthatunk.

A vadonatúj stílusú öltözékében az Aspire easyStore nagyon kompakt lett, de még így is képes otthont adni akár négy, forrón-cserélhető merevlemeznek, így elérve a maximum 4TB kapacitást, ami rengeteg hely a digitális könyvtár bővüléséhez. És maga a csatolás is rendkívül könnyű: csak be kell illeszteni a lemezt a csatlakozóba és követni a beállítás egyszerű lépéseit és az Aspire easyStore H340 újabb tárhelye már készen is áll a használatra.

De ez nem minden, amit az Aspire easy képes Önért tenni. Az Aspire easyStore képes adatmentést végezni automatikusan a házban levő összes számítógépről, Önre bízva hogy mikor és milyen gyakran. Így nem kell többé aggódnia, hogy a merevlemez elromlik, vagy valamelyik felhasználó komoly hibát vét. És az olyan igazán fontos fájlok számára, mint például az esküvői videó vagy a nyaralási képek, az Aspire easyStore H340 a megosztott mappákról egy másolatot készít egy másik merevlemezre, ami lehet belső vagy külső akár, így gyakorlatilag kizárva az adatvesztés lehetőségét.

Az Intel Atom mikro-architektúrára épülő, ultra-kis méretű, alacsony energiaszintű Intel Atom Processor 230 hajtja a rendszert, mely segítségével az Aspire easyStore minőségi teljesítményt nyújt és az áramfogyasztást közben a minimumon tartja. Valamint a további energiatakarékosság érdekében a készenlét és továbbindulás ciklusokat a felhasználó saját maga állíthatja be.

Fényképeket, videókat vagy adatfájlokat könnyedén, közvetlenül az eszközön keresztül is feltölthet az Aspire easyStore-ba. Egyszerűen csatlakoztassa az eszközt USB csatlakozón keresztül és nyomja meg a Copy (Másolás) gombot. Az adattartalmat ilyenkor a rendszer automatikusan kiválogatja és fájl típus szerint menti el az Ön által meghatározott könyvtárakban.

Most már arra is lehetősége van, hogy még akkor is hozzáférjen az Aspire easyStore H340-hez, amikor távol van otthonától. Két módon csatlakozhat távolról a szerverhez: Beállíthat egy biztonságos személyes web címet a Windows Home Server weboldalon és az Internetet használva csatlakozhat a szerveréhez. Vagy, engedélyezi a távoli elérést és felhasználói fiókokat ad hozzá a WHS konzolon keresztül. Az eredmény az, hogy bármikor, bárhol csatlakozhat a szerveréhez, tölthet fel és le fájlokat, hozzákapcsolódhat az otthoni számítógépéhez és akár a szervert is beállíthatja távolról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés