Connect with us

Hirdetés

technokrata

A WII konzol növeli az egyensúlyérzéket?

Laptop

A WII konzol növeli az egyensúlyérzéket?

Egy egyensúlyérzéket növelő készülék több ezer fontba kerül, amire a legtöbb idős embernek nincs pénze. Dr. Alison Stewart az NBH Grampian vezető kutatója ekkor hallotta, hogy a Nintendo Wii konzol fit padja (egy olyan kiegészítő, amire rá kell állni, és a mozgásalapú játékokhoz használható) ugyanúgy növelheti az egyensúlyérzéket.

Az Abeerdeni Egyetem és az NHS Grampian a kutatásához 70 év feletti idős embereket keresnek, hogy a WII konzolon belül megtalálják azokat a játékokat és játékrendszereket, amik segíthet az egyensúlyérzék növelésében. Olyan önkénteseket keresnek, akik az elmúlt egy évben legalább egyszer elestek, és részt tudnak venni rendszeresen a teszteken.

A tanulmányt a Brit Gerátriai Egyesület finanszírozza. A kutatás a könnyű testmozgás hatását fogja elemezni az egyensúlyérzékre. Erre azért van szükség, mert az idős embereknél a leggyakoribb baleset esésekből származik, a 75 év feletti korosztály esetében pedig a baleseti halál legtöbbször emiatt következik be. A 65 évesek, akik egyedül élnek 30 százalékos eséllyel esnek el, és ez a szám, ahogy idősödnek csak növekszik – adta hírül a BBC.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés