Connect with us

Hirdetés

technokrata

A digitális életstílus: Apple iLife ’09

Laptop

A digitális életstílus: Apple iLife ’09

Az Apple bemutatta az új iLife 09 csomagot, mely az iPhoto, iMovie és GarageBand programok lényegesen továbbfejlesztett, új változatait tartalmazza az iDVD program és a frissített iWeb mellett.

Az iPhoto ’09 legfőbb újdonsága, hogy a Faces és Places funkciókkal lehetővé teszi a képek önműködő rendezését a szereplők és a helyszínek alapján is. Az iMovie ’09 az új, precíz szerkesztő-eszközöknek, videó stabilizálásnak és a fejlett “húzd és dobd” funkcióknak köszönhetően még könnyebbé teszi káprázatos filmek készítését. A GarageBand ’09 látványos és hasznos új oktató anyagokat tartalmaz ismert művészek előadásában, melyek segítenek a gitár vagy a zongora megtanulásában, tizennyolc alapfokú valamint további letölthető leckén keresztül. Az iLife ’09 minden új Mac számítógépen megtalálható már, korábbi felhasználók számra pedig rendkívül kedvező áru frissítésként érhető el.

“Az iLife továbbra is az egyik legfontosabb érv a Mac mellett” – mondta el Steve Jobs, az Apple elnök- igazgatója. “Az iLife ’09 szoftverrel még izgalmasabbá tettük a fényképek rendszerezését, a filmek szerkesztését és a zenetanulást. Az iMovie új, könnyen kezelhető funkciókkal van kiegészítve, melyek segítenek az összetettebb szerkesztési feladatokban is.”

Az iPhoto ’09 még egyszerűbbé és könnyebbé teszi a fényképek böngészését és csoportosítását nem csak az alkalom (Events) de a szereplők (Faces) és a helyszínek (Places) alapján is. Ha egy fényképen szereplő archoz egyszer egy nevet rendelünk, az iPhoto önműködően megkeresi az arcot a további képeken is, így lehetőséget kínál a szereplők szerinti keresésre és böngészésre is a teljes gyűjteményben. A GPS-vevővel felszerelt fényképezőgéppel vagy iPhone készülékkel készült képekkel együtt az iPhoto kezeli a helyszín koordinátáját is, így lehetőség van a képek helyszín szerinti rendezésére is. Az ismert helyszínű fényképeket az iPhoto képes böngészhető, navigálható, interaktív térképen keresztül is bemutatni. Az iPhoto ’09 program közvetlen támogatást kínál a fényképek publikálásához a Facebook és Flickr rendszereken. A Facebook tárhelyére feltöltött iPhoto fényképek “magukkal viszik” a hozzájuk rendelt neveket és a Facebook-on történő jelölések is visszatölthetők az iPhoto katalógusába. Lehetőség van látványos diaporámák készítésére is, melyek bemutathatók a Mac, az iPhone vagy az iPod képernyőjén is.

Az iMove ’09 új, könnyen használható funkciókat kínál, melyek segítségével rendkívül egyszerűen és gyorsan lehet filmeket készíteni, vagy azokat precíz vágásokkal és látványos átmenetekkel fűszerezni. Elég egy jelenetet egy másikra dobni, hogy számtalan szerkesztési funkció és átmenet jelenjen meg, melyek közül egyetlen kattintással lehet választani. Az új Precision Editor segítségével viszont nagy pontossággal lehet dolgozni a kinagyított, részletes idővonalak mentén. Lehetőség van különböző klipekből származó kép- és hanganyag keverésére is. Az új szűrő elemzi a felvételeket valamint segít csökkenteni a kamera nem kívánt mozgásait és remegéseit a felvételeken. Új feliratozási lehetőségek, átmenetek, különleges effektusok és állítható sebesség teszi még izgalmasabbá és látványosabbá az új projekteket.

A GarageBand ’09 új oktatóanyagokkal egészíti ki az Apple népszerű zeneszerkesztő programját, új lehetőséget biztosítva ezzel a zongora és a gitár tanulásához. A kezdő leckék segítenek az alapok elsajátításában saját tempóban, gyönyörű HD videó anyagokkal, a hangszert bemutató animációkkal és mozgó kottával. Népszerű előadók mutatják be külön megvásárolható extra leckékben hogyan kell dalaikat játszani, a kéztechnikától kezdve egészen a dalok mögött rejlő történetig. A GarageBand emellett új effektusokkal, például virtuális gitárerősítővel is kiegészült, valamint lehetőséget kínál az együtt zenélésre is a létrehozott virtuális zenekarral.

Az iLife ’09 csomag tartalmazza még az egyéni és egyedi weblapok szerkesztésére szolgáló iWeb ’09 programot, valamint az iDVD ’09 programot DVD lemezek készítéséhez. Az iWeb ’09 új modulokat kínál, köztük iSight képeket és videót, visszaszámlálást, YouTube tartalom beépítésének lehetőségét és RSS csatornákat. Az új, beépített FTP kliens modul megkönnyíti az elkészült weblap feltöltését gyakorlatilag bármilyen tárhelyre és az elkészült tartalom már a FaceBook profilhoz is kapcsolható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés