Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D szemüveg az NVIDIA-tól

Laptop

3D szemüveg az NVIDIA-tól

Az utóbbi években több cég is próbálkozott a 3D-s kijelzőkkel, eddig kevés sikerrel. Az NVIDIA Geforce 3D Vision új rendszerében nem csak játékokra fogják a háromdimenziós hatást kidolgozni, hanem hamarosan a filmekre és üzleti feladatokra is kiterjeszkednek.

Az NVIDIA tervei szerint a játékok lehetnek az elsők, majd a filmek és végül az üzleti élet különböző ágai. A 3D Vision System 199 dollárba kerül, ami tartalmazza a szoftvert és egy speciális vezeték nélküli szemüveget. A rendszer úgy működik, hogy elcsúsztatták az objektumokat, tehát a két szemünk nem ugyanabból a szögből látja tárgyakat. Emiatt az agy háromdimenziós képnek érzékeli az információt.

A Sharp, LG és egyéb vállalatok már kiadtak különböző rendszereket, amihez szemüveg se kellett, de egyik sem tökéletes. Ezek csak akkor működtek, ha pontosan a képernyővel szemben helyezkedik el az ember és akkor sem az egész látószögben ilyen az érzet. Az NVIDIA 3D szemüvegének lencsében folyadékkristály van, így nem lehet vibrálást érezni, és hétköznapi szemüvegre is rá lehet venni – adta hírül a BusinessWeek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés