Connect with us

Hirdetés

technokrata

15 millió szervert adott el 15 év alatt

Laptop

15 millió szervert adott el 15 év alatt

A ProLiant szerverek jubileumát ünnepli a HP: a vállalat 15 évvel ezelőtt, 1993-ban kezdte el forgalmazni a ProLiant 100, 2000 és 4000 típusú szervereit. Az akkori termékek még 50 és 66 MHz-es órajelű Pentium processzorral készültek, s jóllehet Magyarországon már a bemutatás évében kapható volt az új szervercsalád, a ProLiant szerverek a COCOM-listán szerepeltek.

Az anyavállalat a bevezetés óta eltelt időszakban 15 millió eladott ProLiant szerverrel büszkélkedhet, de Magyarországon is szép számmal fogyott a termék: 1993-tól napjainkig mintegy 100.000 ProLiant szervert értékesítettek, amelyek bő harmada, mintegy 35.000 a mai napig üzemben van. A felhasználók különböző szektorok képviselői közül kerültek ki, a legtöbb szerver a Magyar Telekomnál található, de bankok is előszeretettel vásárolták a HP termékét, így az FHB Bank és a K&H Bank is számos ProLiant szervert tart üzemben.

A HP a szervercsaláddal kapcsolatos szakmai tudás és információ megosztására létrehozta ProLiant klubját, amely ma már több mint 400 taggal büszkélkedhet. A klub tagjai közt a gyártó mellett a forgalmazók, a szervizközpontok és a felhasználók is megtalálhatók. A HP a klubtagok számára rendszeresen online előadást tart, amelybe a résztvevők a HP Virtual Classroom technológiája segítségével az Interneten keresztül élőben kapcsolódhatnak be, s lehetőség nyílik a résztvevő szakemberek, illetve az előadó közötti párbeszédre. Aki valamilyen oknál fogva nem tud részt venni az online előadáson, bármikor megnézheti a klub archívumában a korábbi előadások teljes anyagát, így a szerverrel kapcsolatos valamennyi új információt nyomon követheti.

A HP ProLiant klub nem csupán az technológiai ismeretek átadásában nyújt segítséget a felhasználók számára: a klub oldalain keresztül a HP aktuális és akciós szerverajánlatai is elérhetőek. A HP természetesen segít a termékek közti eligazodásban, illetve a felhasználó számára legoptimálisabb megoldás kiválasztásában, így a klubtagok azonnali visszahívást kérhetnek a vállalat szakembereitől. A kapcsolatfelvétel után a klubtag informatikai rendszerének ismeretében a HP munkatársai az ahhoz legjobban illeszkedő megoldást tudják javasolni, ezáltal jelentősen lerövidítve az új szervertechnológiák bevezetéséhez szükséges időt. A ProLiant klubnak bárki tagja lehet, aki új HP ProLiant szervert vásárol, illetve regisztrálja magát a www.proliantklub.hu oldalon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés