Connect with us

technokrata

1100 embert küld el az AMD processzorgyártó

Laptop

1100 embert küld el az AMD processzorgyártó

Az Advanced Micro Devices (AMD) vállalatnál december óta harmadszor lesz leépítés annak érdekében, hogy a cég el tudja magát tartani ebben a gazdasági krízisben is. Ezúton körülbelül 1100 dolgozóját küldi el az egyik legnagyobb processzorgyártó, de egyéb megszorítások is lesznek.

Hozzávetőlegesen 1100 embert küld el az AMD vállalat, ami az összes dolgozójuk 9 százaléka. A cégnek 15 ezer dolgozója van, de 3000-en ebből a gyártási feladatokat látják el, a pénteki közlemény rájuk nem vonatkozik. Ez már a harmadik nagy leépítése az AMD-nek. Előző hónapban 600 embert rúgtak ki, ebben az évben pedig már 1600-at.

A leépítéssel egy időben dolgozók fizetését is csökkenti a cég. Az elnök és a vezérigazgató fizetése 20 százalékkal, a top menedzserek 15 százalékkal kapnak kevesebb pénzt, míg a többi dolgozó bérét 5-10 százalékkal vágják meg. A vállalat szerint a bércsökkentések ideiglenesek. A cég részvényei 2 centet estek, ami 0,9 százalék, pénteken 2,24 dolláron kereskedtek az AMD-vel a tőzsdén.

Az AMD bejelentése után az Intel adta hírül, hogy a negyedik negyedévben a profit 90, az eladások pedig 23 százalékkal csökkentek, ami azt jelenti, hogy mind a két processzorgyártó cég nagy gondban van. Egyelőre a legfontosabb szempont a vállalatoknak a túlélés, vagy valami olyan technológiának a piacra dobása, ami ellensúlyozza az eddigi kieséseket – adta hírül a Yahoo.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin