Connect with us

technokrata

Mégse a Magyar Telekomra kell a pénz

Laptop

Mégse a Magyar Telekomra kell a pénz

Lenyugodhatnak az ajánlati spekulációk.

A szlovák kormány bejelentése lehűtheti a Deutsche Telekom ajánlattal kapcsolatos spekulációkat magyar leányával kapcsolatban.

Megnyugodott és korrigált a Magyar Telekom-részvények jegyzése a Budapesti Értéktőzsdén, miután a szlovák kormány bejelentette: eladná a Slovak Telekom még állami kézben lévő 49 százalékát. A Magyar Telekom-részvények azt követően kezdtek lendületes emelkedésbe a BÉT-en, miután az amerikai AT&T és a Deustche Telekom (DT) nyilvánosságra hozta, hogy megegyeztek a német cég amerikai mobilszolgáltatójának eladásáról. (Napi Gazdaság, 2011. március 22.)

Az üzletből mintegy 18 milliárd eurónyi készpénz folyik be a DT-hez, ebből 13 milliárdnyit hiteltörlesztésre, a maradékot sajátrészvény-vásárlásokra fordítják. Ugyanakkor a DT egyik illetékesének elmondása szerint fontolóra veszik kisebbségi részesedések vásárlását is. Igaz, ezt később nem erősítették meg. A hírre 600 forintig drágultak a Magyar Telekom papírjai, persze az áremelkedésben nem csak az esetleges kivásárlási spekulációk kaptak szerepet, a bejelentésre az egész európai távközlési szektor drágult. A Slovak Telekom állami csomagjának eladását Ivan Mikos pénzügyminiszter jelentette be. Mint mondta, az eladás során szóba kerülhet egyszerű nemzetközi versenytárgyalás, de első nyilvános részvénykibocsátás is. A Slovak Telekom árbevétele nem éri el a Magyar Telekom bevételének a felét, nettó nyeresége valamivel több mint fele a magyar csoporténak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom