Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mégse a Magyar Telekomra kell a pénz

Laptop

Mégse a Magyar Telekomra kell a pénz

Lenyugodhatnak az ajánlati spekulációk.

A szlovák kormány bejelentése lehűtheti a Deutsche Telekom ajánlattal kapcsolatos spekulációkat magyar leányával kapcsolatban.

Megnyugodott és korrigált a Magyar Telekom-részvények jegyzése a Budapesti Értéktőzsdén, miután a szlovák kormány bejelentette: eladná a Slovak Telekom még állami kézben lévő 49 százalékát. A Magyar Telekom-részvények azt követően kezdtek lendületes emelkedésbe a BÉT-en, miután az amerikai AT&T és a Deustche Telekom (DT) nyilvánosságra hozta, hogy megegyeztek a német cég amerikai mobilszolgáltatójának eladásáról. (Napi Gazdaság, 2011. március 22.)

Az üzletből mintegy 18 milliárd eurónyi készpénz folyik be a DT-hez, ebből 13 milliárdnyit hiteltörlesztésre, a maradékot sajátrészvény-vásárlásokra fordítják. Ugyanakkor a DT egyik illetékesének elmondása szerint fontolóra veszik kisebbségi részesedések vásárlását is. Igaz, ezt később nem erősítették meg. A hírre 600 forintig drágultak a Magyar Telekom papírjai, persze az áremelkedésben nem csak az esetleges kivásárlási spekulációk kaptak szerepet, a bejelentésre az egész európai távközlési szektor drágult. A Slovak Telekom állami csomagjának eladását Ivan Mikos pénzügyminiszter jelentette be. Mint mondta, az eladás során szóba kerülhet egyszerű nemzetközi versenytárgyalás, de első nyilvános részvénykibocsátás is. A Slovak Telekom árbevétele nem éri el a Magyar Telekom bevételének a felét, nettó nyeresége valamivel több mint fele a magyar csoporténak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés