Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online piactérrel segíti a választást a Microsoft

Laptop

Online piactérrel segíti a választást a Microsoft

Négyszáz partner a Pinpointon.

Változó közbeszerzés
A Microsoft szerint a Pinpoint jól használható segítséget nyújt a közbeszerzés szereplőinek is, mivel a Microsoft megújított partnerminősítő eljárásának következtében várhatóan módosítják majd a közbeszerzési tendereken induló informatikai cégekkel kapcsolatos kritériumokat is. A Microsoft partnerminősítési eljárásának változása kiemelten fontos a közbeszerzésben érintett állami hivatalok/szervek és a beszállítók számára is, mivel a jelenlegi közbeszerzési tenderkiírások döntő többségében még a korábbi, a Microsoft partnercégeit általánosan minősítő fokozatok (gold certified és certified) szerepelnek. A 2011 októberétől benyújtott pályázatok érvényességéhez azonban mind a tenderkiírók, mind pedig a pályázók oldaláról az új minősítési eljárás szerint kell egységesíteni a kritériumokat.

Infosarok:
A magyar nyelvű Pinpoint a http://pinpoint.microsoft.com webcímen érhető el, a kompetenciákkal kapcsolatos részletes információk a https://partner.microsoft.com/hun/program/competencies oldalon találhatók.

 

Megnyílt Microsoft Magyarország Pinpoint elnevezésű online piactér-szolgáltatása, amely mind a partnerek, mind pedig az ügyfelek számára iránytűként funkcionáló gyors és egyszerű segítséget kínál – jelentette be a szoftvercég hazai leányvállalata. Az oldal létrejöttének legfontosabb célja, hogy a Microsoft-alapú megoldások után érdeklődők egy helyen, könnyen, gyorsan, hatékonyan megtalálják azokat a cégeket, amelyek hitelesített Microsoft-partnerek, s mint ilyenek, hatékony segítséget/megoldást nyújtsanak ügyfeleiknek – válaszolta a Napi Gazdaság érdeklődésére Horváth András, a Microsoft Magyarország partnerhálózatának fejlesztésért felelős vezetője (képünkön). Arra törekedtek az oldal kialakításakor, hogy a felmerülő informatikai igényekre kapjon az érdeklődő releváns ajánlatokat, és ne egyfajta cégkatalógusként funkcionáljon. A virtuális piactéren a Microsoft technológiát alkalmazó minősített informatikai cégek különböző szempontok szerint szűrhető listája, az általuk kínált Microsoft termékek, megoldások és szolgáltatások legnagyobb gyűjteménye érhető el – tette hozzá Horváth András.

Az online piactéren a Microsoft partnerei a cégbemutatókon túl ismertethetik az általuk kínált termékeket és szolgáltatásokat – az ügyfelek pedig egyszerűen kereshető felületen, szűrők segítségével találhatják meg a számukra legmegfelelőbb partnercégeket, szolgáltatásokat vagy informatikai szakértőket. A magyar Pinpoint indulásakor több mint 400 Microsoft-partner adatait tartalmazta az adatbázis, amelyből a weboldal látogatói kompetenciák, megoldások és szolgáltatások alapján választhatnak.

A Napi Gazdaság által megkérdezett partnerek is hasznosnak ítélik az új piacteret. “A Qualysoft a Microsoft gold partnereként üdvözli az új szolgáltatást. Egyrészt büszkék vagyunk partneri fokozatunkra, amit szeretünk is megmutatni, másrészt pedig nagyon hasznosnak találjuk a partneri információk rendszerezett és szűrhető átadását. Amikor még csak az ötlet szintjén keresgél az ügyfél a lehetséges megoldások között, hasznos egy olyan piactér, ahol minden szükséges információ megtalálható” – jelentette ki Jáger Andrea, a Qualysoft marketingigazgatója. “A megújult program hasznos az ügyfeleknek, mert könnyebben tudják azonosítani, hogy az adott partner milyen területen rendelkezik kiemelkedő jártassággal. Így pedig sokkal könnyebb kiválasztani a leghozzáértőbb partnert” – jellemzi az új rendszert Illés József, a Montana Tudásmenedzsment Kft. kereskedelmi igazgatója. Véleménye szerint a kompetenciák révén a partnervállalat erőteljesebben kitűnhet a versenytársak közül. Ugyanakkor az is tény, hogy az új rendszer további szakmai fejlődésre készteti az abba belépőket. Az eddig megszerzett minősítések ugyanis sokat jelentenek, ám nem automatikusan konvertálhatók – mondta Illés.

Az érdeklődők világszerte már több mint hétezer szoftveres alkalmazás és mintegy harmincezer Microsoft technológiai szakértő cég közül választhatnak. A listán szereplő partnerek korábbi és jövőbeni ügyfelei megoszthatják tapasztalataikat, így a későbbiekben az ügyfelek értékelései és minősítései is segítik a legmegbízhatóbb partnerek, valamint az adott üzleti igény kielégítésre leginkább megfelelő szoftverek és megoldások kiválasztását.

Mint ismeretes, a Microsoft 2010 októberében megújította partnerminősítő eljárásait. Az új Microsoft Partner Network programban (a korábbiaktól eltérően) a partnercégek már nem egy általános fokozatot kapnak, hanem az általuk – szigorú vizsgákon való eredményes szereplés elismeréseként – megszerzett kompetenciákat egyesével ismeri el a Microsoft “silver” vagy “gold” minősítéssel. A változtatásra azért volt szükség – közölte a Napi Gazdasággal Horváth -, mert sok visszajelzés érkezett a partnereiktől, hogy nincsenek kellően megkülönböztetve egymástól. Sok kompetencia és még több specializáció közül válogathattak a partnerek, de ez nem volt igazán összhangban az ügyfelek vásárlási szokásaival és viszonylag nehezen tudtak rajta kiigazodni mind a partnerek, mind az ügyfelek. A Microsoft Partner Networkben jelenleg 28 kompetenciában bizonyíthatják az adott területhez kapcsolódó szaktudásukat és jártasságukat partnereink, amelyek megszerzésével kiemelkedhetnek versenytársaik közül.

“A Pinpoint oldal létrejöttének célja kettős. Egyrészről a Microsoft Magyarország üzleti partnereinek kívánunk olyan felületet biztosítani, ahol kapcsolatot teremthet jövőbeni üzleti partnereivel. Másrészről a felhasználók, érdeklődők számára a Pinpoint egy olyan dinamikusan növekvő technológiai piactér, ahol a legnagyobb gyűjteményét találják meg a Microsoft technológiát használó minősített informatikai cégeknek és szolgáltatásaiknak” – magyarázta Horváth András.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés