Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online piactérrel segíti a választást a Microsoft

Laptop

Online piactérrel segíti a választást a Microsoft

Négyszáz partner a Pinpointon.

Változó közbeszerzés
A Microsoft szerint a Pinpoint jól használható segítséget nyújt a közbeszerzés szereplőinek is, mivel a Microsoft megújított partnerminősítő eljárásának következtében várhatóan módosítják majd a közbeszerzési tendereken induló informatikai cégekkel kapcsolatos kritériumokat is. A Microsoft partnerminősítési eljárásának változása kiemelten fontos a közbeszerzésben érintett állami hivatalok/szervek és a beszállítók számára is, mivel a jelenlegi közbeszerzési tenderkiírások döntő többségében még a korábbi, a Microsoft partnercégeit általánosan minősítő fokozatok (gold certified és certified) szerepelnek. A 2011 októberétől benyújtott pályázatok érvényességéhez azonban mind a tenderkiírók, mind pedig a pályázók oldaláról az új minősítési eljárás szerint kell egységesíteni a kritériumokat.

Infosarok:
A magyar nyelvű Pinpoint a http://pinpoint.microsoft.com webcímen érhető el, a kompetenciákkal kapcsolatos részletes információk a https://partner.microsoft.com/hun/program/competencies oldalon találhatók.

 

Megnyílt Microsoft Magyarország Pinpoint elnevezésű online piactér-szolgáltatása, amely mind a partnerek, mind pedig az ügyfelek számára iránytűként funkcionáló gyors és egyszerű segítséget kínál – jelentette be a szoftvercég hazai leányvállalata. Az oldal létrejöttének legfontosabb célja, hogy a Microsoft-alapú megoldások után érdeklődők egy helyen, könnyen, gyorsan, hatékonyan megtalálják azokat a cégeket, amelyek hitelesített Microsoft-partnerek, s mint ilyenek, hatékony segítséget/megoldást nyújtsanak ügyfeleiknek – válaszolta a Napi Gazdaság érdeklődésére Horváth András, a Microsoft Magyarország partnerhálózatának fejlesztésért felelős vezetője (képünkön). Arra törekedtek az oldal kialakításakor, hogy a felmerülő informatikai igényekre kapjon az érdeklődő releváns ajánlatokat, és ne egyfajta cégkatalógusként funkcionáljon. A virtuális piactéren a Microsoft technológiát alkalmazó minősített informatikai cégek különböző szempontok szerint szűrhető listája, az általuk kínált Microsoft termékek, megoldások és szolgáltatások legnagyobb gyűjteménye érhető el – tette hozzá Horváth András.

Az online piactéren a Microsoft partnerei a cégbemutatókon túl ismertethetik az általuk kínált termékeket és szolgáltatásokat – az ügyfelek pedig egyszerűen kereshető felületen, szűrők segítségével találhatják meg a számukra legmegfelelőbb partnercégeket, szolgáltatásokat vagy informatikai szakértőket. A magyar Pinpoint indulásakor több mint 400 Microsoft-partner adatait tartalmazta az adatbázis, amelyből a weboldal látogatói kompetenciák, megoldások és szolgáltatások alapján választhatnak.

A Napi Gazdaság által megkérdezett partnerek is hasznosnak ítélik az új piacteret. “A Qualysoft a Microsoft gold partnereként üdvözli az új szolgáltatást. Egyrészt büszkék vagyunk partneri fokozatunkra, amit szeretünk is megmutatni, másrészt pedig nagyon hasznosnak találjuk a partneri információk rendszerezett és szűrhető átadását. Amikor még csak az ötlet szintjén keresgél az ügyfél a lehetséges megoldások között, hasznos egy olyan piactér, ahol minden szükséges információ megtalálható” – jelentette ki Jáger Andrea, a Qualysoft marketingigazgatója. “A megújult program hasznos az ügyfeleknek, mert könnyebben tudják azonosítani, hogy az adott partner milyen területen rendelkezik kiemelkedő jártassággal. Így pedig sokkal könnyebb kiválasztani a leghozzáértőbb partnert” – jellemzi az új rendszert Illés József, a Montana Tudásmenedzsment Kft. kereskedelmi igazgatója. Véleménye szerint a kompetenciák révén a partnervállalat erőteljesebben kitűnhet a versenytársak közül. Ugyanakkor az is tény, hogy az új rendszer további szakmai fejlődésre készteti az abba belépőket. Az eddig megszerzett minősítések ugyanis sokat jelentenek, ám nem automatikusan konvertálhatók – mondta Illés.

Az érdeklődők világszerte már több mint hétezer szoftveres alkalmazás és mintegy harmincezer Microsoft technológiai szakértő cég közül választhatnak. A listán szereplő partnerek korábbi és jövőbeni ügyfelei megoszthatják tapasztalataikat, így a későbbiekben az ügyfelek értékelései és minősítései is segítik a legmegbízhatóbb partnerek, valamint az adott üzleti igény kielégítésre leginkább megfelelő szoftverek és megoldások kiválasztását.

Mint ismeretes, a Microsoft 2010 októberében megújította partnerminősítő eljárásait. Az új Microsoft Partner Network programban (a korábbiaktól eltérően) a partnercégek már nem egy általános fokozatot kapnak, hanem az általuk – szigorú vizsgákon való eredményes szereplés elismeréseként – megszerzett kompetenciákat egyesével ismeri el a Microsoft “silver” vagy “gold” minősítéssel. A változtatásra azért volt szükség – közölte a Napi Gazdasággal Horváth -, mert sok visszajelzés érkezett a partnereiktől, hogy nincsenek kellően megkülönböztetve egymástól. Sok kompetencia és még több specializáció közül válogathattak a partnerek, de ez nem volt igazán összhangban az ügyfelek vásárlási szokásaival és viszonylag nehezen tudtak rajta kiigazodni mind a partnerek, mind az ügyfelek. A Microsoft Partner Networkben jelenleg 28 kompetenciában bizonyíthatják az adott területhez kapcsolódó szaktudásukat és jártasságukat partnereink, amelyek megszerzésével kiemelkedhetnek versenytársaik közül.

“A Pinpoint oldal létrejöttének célja kettős. Egyrészről a Microsoft Magyarország üzleti partnereinek kívánunk olyan felületet biztosítani, ahol kapcsolatot teremthet jövőbeni üzleti partnereivel. Másrészről a felhasználók, érdeklődők számára a Pinpoint egy olyan dinamikusan növekvő technológiai piactér, ahol a legnagyobb gyűjteményét találják meg a Microsoft technológiát használó minősített informatikai cégeknek és szolgáltatásaiknak” – magyarázta Horváth András.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés