Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb vesztegetési ügy a Deutsche Telekomnál

Laptop

Újabb vesztegetési ügy a Deutsche Telekomnál

A stuttgarti ügyészség nyomozást folytat a Deutsche Telekomnál és a Volkswagen konszernnél, miután a tőzsdén jegyzett két német vállalat több munkatársa vesztegetés gyanújába keveredett – írta kedden a Süddeutsche Zeitung.

A müncheni újság híre szerint a távközlési óriáscég menedzserei megpróbálták több százmillió eurós megrendelést kieszközölni az autókonszerntől. Cserébe felajánlották a VfL Wolfsburg első osztályú labdarúgó egyesülettel fennálló szponzori szerződés meghosszabbítását. (A futballklub tulajdonosa és legfőbb anyagi támogatója a Volkswagen AG.)Tíz évvel ezelőtt egy ilyen “árukapcsolás” nem számított bűncselekménynek, ám a német gazdaság több nagy cégénél (Telekom, Siemens) kibukott korrupciós ügyek nyomán a bűnüldöző szervek ma már jóval érzékenyebben reagálnak az efféle esetekre.

A nyomozás a Deutsche Telekom leányvállalatának, a T-Systemsnek két menedzsere és egy korábbi tanácsadója, valamint a Volkswagen beszerzési részlegének két munkatársa ellen folyik – közölte a stuttgarti ügyészség szóvivője. Szavai szerint az egyezkedés során nem folyt pénz, ám a T-Systems menedzsereinek magatartása üzleti kapcsolat során történő vesztegetésnek minősül.

A Deutsche Telekom szóvivője utóbb megerősítette az újsághírt. Mint közölte, az érintett személyek egyikét, a T-Systems leányvállalat menedzserét elbocsátották.

Az ügyészség azután lépett, hogy a Deutsche Telekom még 2010 végén dokumentumokat adott át a stuttgarti hatóságnak (a két menedzser irodája Stuttgartban van). Előzőleg egy belső vizsgálat során fölmerült a gyanú, hogy egy menedzser megszegte a vállalat dolgozóira vonatkozó előírásokat: tárgyalásokat folytatott a VW konszernnel a nyáron lejárt szponzori szerződés meghosszabbításáról. Ezt a cégvezetés munkajogi kihágásnak minősítette, arra hivatkozva, hogy a Deutsche Telekomnál egyértelmű választóvonal húzódik az ügyféltoborzás és a szponzorálás között.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés