Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kész az Internet Explorer 9

Laptop

Kész az Internet Explorer 9

Már letölthető a kiadásra jelölt változat.

Tegnap jelentette be a redmondi óriás, hogy letölthető legújabb böngészőjének, az Internet Explorer 9-nek a kiadásra jelölt (RC – Release Candidate) verziója. A magyar nyelven is ingyenesen elérhető szoftvert a közösség visszajelzései alapján véglegesítették, és a felhasználókat védő új biztonsági képességgel bővítették ki – funkciói pedig megegyeznek a néhány hónapon belül érkező végleges változatéval.

Az Internet Explorer 9 iránti érdeklődést mutatja, hogy az elmúlt hónapokban 25 millióan töltötték le világszerte. A felhasználók közül sokan hasznos tanácsokkal segítették a fejlesztőcsapat munkáját, hiszen összesen tizenhétezer visszajelzés érkezett a szoftverről.

Az Internet Explorer 9 RC-verziójának érkezése nemcsak az IE8-at Windows Vistán vagy Windows 7-en futtató felhasználókat érinti, akiknek hamarosan érdemes lesz lecserélniük jól bevált szoftverüket, hanem azon webhely-tulajdonosokat is, akik még nem tették kompatibilissé honlapjukat az IE9-cel. Az IE9 RC megjelenése után könnyedén ellenőrizhetik, hogy weboldaluk vajon megfelelően jelenik-e meg a Microsoft következő generációs böngészőjében.

Újdonságok
A Tracking Protection funkció segítségével a felhasználók az általuk nemkívánatosnak nyilvánított weboldalak előtt „láthatatlanná válhatnak”, azok nem lesznek képesek nyomon követni az interneten folytatott tevékenységüket, böngészési szokásaikat. Emellett, az elmúlt hónapok fejlesztéseinek köszönhetően, jelentősen javult a teljesítmény, a SunSpider tesztben például 35%-kal lett gyorsabb az IE9 RC, mint a béta.

A kezelőfelület is több ponton újult meg, például az értesítések kezelésénél vagy a weboldalaknak az Asztalra való letűzésénél. Továbbá olyan újabb HTML5 és egyéb webes szabványokat is támogat az IE9 RC, mint a Geolocation, a szemantikus címkék vagy a WebM videók. Ezeket az újdonságokat az awebszepsege.hu weboldalon ki is lehet próbálni – a site részletes magyar nyelvű dokumentációt is tartalmaz, a honlapépítők munkáját megkönnyítendő. A weboldalon megtalálhatók olyan weboldalak is, amelyek bemutatják, mire képes az Internet Explorer 9 és a HTML5. Az RC megjelenésére időzítve mutatják be a mese.tv html5 alapokon megújult új oldalát is, amely az ie9.mese.tv linken érhető el.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés