Connect with us

technokrata

AMD Fusion az Acer laptopjaiban

Laptop

AMD Fusion az Acer laptopjaiban

A grafikus vezérlőt is tartalmazó AMD processzorok rögtön két Acer gépben is debütálnak.

Az Acer az Aspire 5253 és 4253 notebookokat szerelte fel először az új AMD Fusion processzorokkal. A laptopok szívében az erős AMD E-Series Accelerated Processing Unit (APU) és az AMD által gyártott VISION Engine található, melyek jóvoltából a HD filmek és az internetes HD videók akadás-mentesek lesznek, a DirectX 11 kompatibilitás mellett pedig az akkumulátor idő növekedése is előnyként jelentkezik. A központi vezérlőegység mellé akár 8 GB-nyi DDR3 memória társulhat.

Acer Aspire 4253

Acer Aspire 4253

Az új Aspire két méretben kapható – 35,5 cm (14”) az 4253, és 39,5 cm (15,6”) az Aspire 5253 esetében –, mindkettő nagyfelbontású (és alacsony fogyasztású) Acer CineCrystal LED hátsó-megvilágítású kijelzővel rendelkezik, természetesen 16:9 méretarány mellett. A HDMI szabvány legújabb verziója nem csupán külső kijelzőn való HD-s filmlejátszást tesz lehetővé, hanem olyan különlegesen magas videó felbontást is támogat, ami jóval túlmutat a jelenlegi 1080p-s rendszereken. Emellett tartalmaz egy dedikált adatcsatornát is, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy videó, hang és adatfolyamokat is egyetlen kábelen továbbítsanak, az IP technológiára felkészített eszközök előnyeinek kihasználása mellett.

Az Acer InviLink 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Acer SignalUp vezetéknélküli technológia szolgál a wireless kapcsolatok kialakítására, míg a Gigabit Ethernet pedig vezetékes kommunikációt garantál. Opcionálisan Bluetooth 3.0 is elérhető.

Acer Aspire 5253

Acer Aspire 5253

Az Aspire x253 sorozat fel van szerelve a Clear.fi-vel, az Acer új média-megosztó rendszerével, ami az összes multimédiás tartalmat egyetlen rendszerbe hozza össze, egy közös felhasználói felület alatt. Mindenféle állítgatás nélkül, azonnal teszi a dolgát, automatikusan felismerve a Clear.fi-t működtető eszközöket, melyek az otthoni vezeték nélküli hálózatba vannak csatlakoztatva, majd a Clear.fi média felhasználói felületen keresztül lehetővé teszi az említett eszközökön található összes multimédiás anyag megosztását.

Az Aspire x253 sorozat modelljeit praktikus textura védi a karcolásoktól és ujjlenyomatoktól. Három különböző színben kaphatóak – fekete, barna és piros –, ahol a kéztámaszok hasonló színárnyalattal és borítással készültek. Az Acer FineTip billentyűzet a lehetőségekhez mérten nagy gombokkal rendelkezik, a multi-gesture érintőmező egérmentes, kényelmesen, az ujjakkal vezérelhető nagyítást, forgatást és böngészést kínál.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek