Connect with us

technokrata

Költségcsökkentést tervez a Telenor

Laptop

Költségcsökkentést tervez a Telenor

A távközlési cégekre tavaly kivetett különadó három évig marad érvényben – erről biztosította a miniszterelnök a szektor szereplőit – mondta egy tegnapi sajtóbeszélgetésen Christopher Laska, a Telenor Magyarország Zrt. néhány napja kinevezett vezérigazgatója.

A Telenorhoz hasonló, tőzsdén jegyzett cégnek ez az előrejelezhetőség, kiszámíthatóság nagyon fontos, többek között a beruházásaik ütemezésénél.

A vezérigazgató emlékeztetett, a különadó miatt beadvánnyal éltek az Európai Bizottságnál. Laska azt is elmondta, hogy a Telenor Magyarország megvizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja csökkenteni költségeit. A társaság megpróbál kedvezőbb árakat elérni a beszállítóinál és hatékonyabban működni. A cég ugyanakkor folytatni kívánja a kilátásba helyezett hálózatcseréjét, amit az adatmennyiség növekedése és a gyorsabb továbbításuk iránti felhasználói igény követel meg.

Laska a Napi Gazdaság kérdésére elmondta, hosszú távra rendezkedik be Magyarországon, információink szerint több mint három évet tervez a Telenor Magyarország vezérigazgatói pozíciójában. (Laska előtt mintegy fél tucat vezetője volt a bő másfél évtizedes múltra visszatekintő Pannonnak, illetve Telenornak.) Nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a menedzsmentben lehetnek változások. A vezérigazgató annak lehetőségét is meglebegette, hogy a Telenor Magyarország kínálatában is megjelenik az iPhone, de ehhez megfelelő árak kellenek, bár úgy látja, az androidos készülékek egyre népszerűbbek. Arra a kérdésre pedig, hogy egyes Telenor-márkák kapcsán lát-e okot a változtatásra, Laska elmondta, korai lenne még dönteni: sikernek vagy kudarcnak tekinthető-e a djuice és a Red Bull Mobile szereplése.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák