Connect with us

technokrata

Kiválóan teljesít az új AMD processzor

Laptop

Kiválóan teljesít az új AMD processzor

A vállalat szerint nagyon jól sikerült a grafikus vezérlőt is tartalmazó Fusion APU rajtja.

Arról számolt be az AMD a napokban, hogy Fusion névre keresztelt GPU-CPU kombinációja – melyet a vállalat rövidítve APU-nak, azaz Accelerated Processing Unitnak hív -, sikerrel debütált a piacon. Thomas Seifert, az Advanced Micro Devices ideiglenes vezérigazgatója pénzügyi elemzőkkel folytatott konferenciahívása közben árulta el, hogy már több mint egymillió példányt szállítottak le OEM gyártóknak. A Brazos kódnevű platformból az Acer, az Asus, a Dell, a HP, a Lenovo, az MSI, a Samsung, a Sony és a Toshiba is rendelt.

Formálisan november elején kezdte meg az újdonság kereskedelmi forgalmazását a vállalat. A kezdeti siker azt jelzi, hogy az integrált, de keveset fogyasztó grafikus-CPU megoldások iránt nagy kereslet mutatkozik, vagyis van keresnivalója a vállalatnak ebben a szegmensben. A fejlett grafikus és videotámogatás iránti érdeklődés mutatja, hogy a felhasználók egyre nagyobb figyelmet szentelnek a multimédiás képességeknek. Azt persze még nem lehet megjósolni, hogy az Ontario és a Zacate APU-kkal együtt az AMD képes lesz-e jelentős mértékben növelni részesedését a notebook piacon, hiszen a vállalat legnagyobb riválisa, az Intel szintén jelentős újításokkal jelentkezett az elmúlt hetekben.

Hasonlóan pozitív hírekről számot be a kisebbik processzorgyártó a DirectX 11-képes GPU-k eladása tekintetében. Seifert elmondása értelmében már több mint 35 millió lapkát adtak el. Ráadásul gyorsuló ütemben, hiszen tavaly október közepén – nagyjából egy évvel a megjelenést követően – „még csak” 25 milliónál jártak az eladási adatok. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt három hónapban további 10 millió DirectX 11 GPU-t értékesített a vállalat. Ez egyértelműen jelzi a Radeon HD 6800 és 6900-as család sikerét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek