Connect with us

technokrata

Drágák a netbookok?

Laptop

Drágák a netbookok?

Tavaly visszaesett az asztali PC-k és a netbookok értékesítése.

Tavaly közel 560 ezer darab asztali számítógépet értékesítettek a kereskedők Magyarországon, ami lényegében megegyezik az egy évvel korábbival – jelentette a Világgazdaság. Hagyományos asztali számítógépekből 4,5 százalékkal, netbookokból 28 százalékkal kelt el kevesebb.

Az utóbbi oka egyebek mellett a pöttön gépek korlátozott felhasználási lehetősége lehet, továbbá az, hogy az úgynevezett ultrahordozható notebookok már 120 ezer forintért megkaphatók, miközben a haloványabb netbookok ára makacsul 75-90 ezer forint. A notebook-értékesítés egyébként nőtt 2010-ben.

Szomorú, hogy a vállalati szektor sem bővíti informatikai beruházásait – ennek egyik oka a válságadó, amely a nagy számítógép-vásárlónak számító bankszférát és a távközlést is sújtja. Az elmaradt beruházásokat csak a jövő év közepétől kezdhetik el pótolni a cégek.

A 150-250 ezer forintba kerülő táblagépekből eddig 10 ezer talált gazdára Magyarországon. A számítástechnikai eszközök értékesítéséből már öt százalékkal részesednek az okos telefonokat és komputereket is áruló távközlési szolgáltatók.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák