Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jogerősen is elutasították a Telekom-kisrészvényeseket

Laptop

Jogerősen is elutasították a Telekom-kisrészvényeseket

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Telekom (MT) Nyrt. 2009. június 29-i rendkívüli közgyűlésének határozataival kapcsolatos perben a kisrészvényes felperesek keresetét elutasító elsőfokú ítéletet – közölte a társaság.

A közlemény emlékeztet az MT korábbi bejelentésére, miszerint 2009. július 29-én két magyar kisrészvényes keresetet adott be a társaság ellen, és kérte a bíróságtól a társaság aznap tartott rendkívüli közgyűlésén hozott határozatok hatályon kívül helyezését.

A Fővárosi Bíróság 2010. június 16-án kihirdetett elsőfokú ítéletével a keresetet elutasította. A kisrészvényes felperesek ugyanakkor az elsőfokú ítélet ellen fellebbezést nyújtottak be, kérve az elsőfokú ítélet megváltoztatását.

A Fővárosi Ítélőtábla most kihirdetett jogerős ítéletében az elsőfokú ítéletet – a társaság kérelmének megfelelően – helybenhagyta, így a keresetet elutasító ítélet jogerőre emelkedett. A Fővárosi Ítélőtábla ítéletével szemben fellebbezésnek nincs helye – közölte a társaság.

A 2009. június 29-i rendkívüli közgyűlés megszavazta a T-Kábel Magyarország Kft. és a Dél-Vonal Kft. beolvadását az MT-be.

A Dél-Vonal a T-Kábel 100 százalékos tulajdonában volt, míg a T-Kábel az MT 16,4 százalékos közvetlen és 83,6 százalékos közvetett tulajdonában állt. A közvetett tulajdonos az MT 100 százalékos leányvállalata, az Investel Zrt. volt.

A beolvadásokat Christopher Mattheisen, a társaság elnök-vezérigazgatója azzal indokolta, hogy a csoport így versenyképesebb ajánlatokat tud adni a vezetékes és mobil felhasználóinak, mindhárom képernyőn, vagyis televíziós, internetes és távközlési szolgáltatást egyszerre tud nyújtani. Hozzátette: a működési hatékonyság is javul az összeolvadás eredményeképpen, s összességében egymilliárd forint megtakarítást tesz lehetővé éves szinten.

Két részvényes a közgyűlésig, illetve a közgyűlésen jelezte, hogy bizonyos számú részvényszám erejéig nem kíván részt venni a beolvadások és átalakulás után létrejövő jogutód társaságban, az MT-ben. Számukra törzsrészvényenként 344 forintot fizet a társaság. Az MT figyelmeztette a részvényeseket, hogy ez az ár jóval a tőzsdei részvényárfolyam alatt van.

A rendkívüli közgyűlésig 1250 részvény tekintetében érkezett ilyen jelzés, míg a helyszínen a MagyarCom Holding GmbH jelezte, hogy 1822 részvény erejéig kilép a jogutód társaságból azért, hogy megmaradjon és ne változzon az MT-ben lévő 59,298 százalékos tulajdoni hányada.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés