Connect with us

technokrata

Átalakul a szoftverpiac?

Laptop

Átalakul a szoftverpiac?

Még Steve Jobs-ot is meghökkentette az Apple okostelefonokon megismert, zárt szoftverboltjának asztali számítógépes környezetben való sikeres rajtja.

Amint arról mi is írtunk, az Apple elindította Mac App Store áruházát. Mára az is kiderült, hogy ha ilyen korán még nem is lehet rámondani: siker, de jó úton van felé. Az első napon ugyanis több mint egymillió alkalmazást töltöttek le. Az ezernél is több ingyenes és megvásárolható alkalmazást kínáló Mac App Store áruházban megtalálható alkalmazásokat a felhasználók iTunes-fiókjuk használatával vásárolhatják meg, és egyetlen lépésben tölthetik le és telepíthetik.

„Rendkívüli meglepetést okozott számunkra a Mac App Store hihetetlen sikere.” – nyilatkozott az első nap tapasztalatai után Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója.

Az áruházban a felhasználók böngészhetnek az új alkalmazások között, megismerhetik a legnépszerűbb trendeket és a Mac App Store szakértőinek kedvenceit, kereshetnek kategóriák szerint, megtekinthetik a legnépszerűbb ingyenes és megvásárolható alkalmazások toplistáit, valamint felhasználói értékeléseket, ismertetőket is olvashatnak. A Mac App Store alkalmazást a Snow Leopard operációs rendszer felhasználói a Mac OS X rendszer 10.6.6-os verziójának részeként tölthetik le az Apple szoftverfrissítési szolgáltatásában.

A Mac-fejlesztők maguk határozzák meg alkalmazásaik árát, és az értékesítésből származó bevétel 70 százaléka őket illeti. A fejlesztőket nem terheli díj az ingyenes alkalmazások kapcsán, és nem kell fizetniük a tárhelyszolgáltatásért, a marketingért és a hitelkártya-használatért. Az érdeklődők a következő címen találnak bővebb információt a Mac App Store számára való fejlesztésről: developer.apple.com/programs/macSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle