Connect with us

technokrata

0 wattos fogyasztás, antibakteriális billentyűzet – új Fujitsu számítógépek

Laptop

0 wattos fogyasztás, antibakteriális billentyűzet – új Fujitsu számítógépek

Nagyobb teljesítményű, energiahatékonyabb laptopok és PC-k a japán gyártótól.

A Fujitsu bemutatta megújult Esprimo PC és Lifebook családjának tagjait: három új Esprimo és kilenc új Lifebook modellt. A CES kiállításon bemutatott új modellek az Intel 32 nanométeres mikroarchitektúrájára épülő, második generációs Core processzortechnológiával dolgoznak. Az új Esprimo PC-k kikapcsolt állapotban 0 watt fogyasztásúak, az Esprimo E900 és P900 „Zero Noise” modellek pedig teljesen zajmentesen futnak tétlen és normál irodai üzemmódban. A harmadik új Esprimo a Q900 modell, amely két USB 3.0 interfésszel rendelkezik (az USB 3.0 átviteli sebessége az USB 2.0 tizenkétszerese). A Fujitsu állítása szerint ez PC-portfóliójának legenergiahatékonyabb modellje.

Fujitsu Esprimo P700, P900

Az új Lifebook kínálat olyan apró újdonságokkal gyarapodott, mint a 0 wattos váltakozó áramú adapter, amely egyáltalán nem fogyaszt energiát a noteszgép kikapcsolt állapotában, és az antibakteriális billentyűzet, amely gátolja a noteszgép felhasználói között a kórokozók terjedését. Szintén új jellemző a legtöbb új modellben megtalálható USB-töltési üzemmód, amely kikapcsolt állapotban is lehetővé teszi a hordozható eszközök pl. mobiltelefonok töltését.

Fujitsu Lifebook P701 Fujitsu Lifebook AH531 Fujitsu Lifebook T901

Fujitsu Lifebook P701, AH531 és T901 – kattintson a nagyobb változatért

A Fujitsu az új Esprimo PC-knél és Lifebook noteszgépeknél alkalmazza elsőként a „valódi család” (true family) koncepciót, amely a karbantartás és tesztelés terén is jelentős megtakarítást eredményez. A vállalatoknak jellemzően minden PC- és noteszgép-modellt külön kell tesztelniük, hogy ellenőrizzék a hardverek és a szoftverek kompatibilitását az üzleti környezettel. A „valódi család” koncepció azt jelenti, hogy a Fujitsu minden rendszerében ugyanazokat a fő komponenseket használja, az alaplapot, a BIOS-t, az előoldali csatlakozópanelt, a tápegységet és az image-eket is beleértve. Az ügyfelek így egyetlen modell tesztelésével meggyőződhetnek róla, hogy a teljes termékcsalád kompatibilis-e IT-környezetükkel. Az új Esprimo P900 és Esprimo E900 sorozat, valamint a Lifebook E751 és Lifebook S751 a Fujitsu első e koncepció jegyében készült PC-i illetve noteszgépei.

A „valódi család” koncepció a Fujitsu eddigi termékcsalád-filozófiáját fejleszti tovább. Az eddigi filozófia jegyében a Lifebook E751 és S751 bizonyos moduljai, például a DVD meghajtó modulhelye, a második merevlemez-meghajtó, a második akku és portreplikátor már korábban is cserekompatibilis volt egymással. Ezek az egységek a 2010-es generáció modelljeivel is együttműködnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin