Connect with us

technokrata

Fejleszt és létszámot bővít a Fonyton

Laptop

Fejleszt és létszámot bővít a Fonyton

Miután több új gyártási programról is sikerült megállapodni, végleges döntés született arról, hogy tovább bővíti fonyódi üzemét és logisztikai központját az elektronikai alkatrészeket és részegységeket gyártó Fonyton Kft.

A társaság rendelésállománya a válság hatására jelentősen visszaesett, ezért létszámcsökkentésre is kényszerültek. Az utóbbi hónapokban megugró megrendelések okán a Fonyton az elmúlt időszakban már mintegy száz dolgozóval tudta növelni a foglalkoztatottak számát.
 

Lukács Sándor ügyvezető igazgató elmondta: a több mint 1500 négyzetméteres gyártóbázist és a hozzá kapcsolódó logisztikai központot a jelenlegi telephelyük mellett, egy már korábban megvásárolt területen építik fel. Emellett további technológiai fejlesztéseket valósítanak meg, sőt várhatóan 85-100 fős létszámbővítésre is sort kerít a jelenleg mintegy 320 dolgozót foglalkoztató cég. A jövő év tavaszára elkészülő üzemben elsősorban háztartási gépekhez készülnek majd alkatrészek, főként osztrák, német és olasz cégek megrendelésére. (A Fonyton október elején jelentette be, hogy jövőre napelemekhez, illetve napkollektorokhoz is gyárt majd alkatrészeket Fonyódon.)Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle