Connect with us

Nincs több Nvidia chipkészlet

Laptop

Nincs több Nvidia chipkészlet

Hivatalosan is leálltak a gyártással.

nvidia alaplap nforce chipkeszletTavaly októberben már írtunk az Nvidia terveiről, miszerint – megfelelő licencszerződés hiányában – a vállalat kénytelen kivonulni a PC-k chipkészletének piacáról. Amint azt akkor az Nvidia hivatalosan is elismerte, a vállalat SoC (System on Chip) platformjára, a Tegrára kívánta fordítani erőforrásait – az elmúlt egy év gyakorlatilag ezzel telt. Ennek eredményeként születet meg az bejelentés is, melyben a gyártó közölte a nyilvánossággal: nem készítenek több chipkészletet.

Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezérigazgatója hivatalosan is bejelentette, hogy felhagynak a chipsetek gyártásával, és a Tegra platformra koncentrálnak. Az elmaradt fejlesztések következtében nem meglepő módon visszaestek az értékesítések is: míg a 2010-es üzleti év második negyedévében 27 százalékos bővüléssel a vállalat összes bevételének 31 százalékát adta a chippiac, addigra az év vége felé már stagnáltak az eladások. Meg nem erősített források szerint az idei üzleti év harmadik negyedére már csak a bevétel 15 százaléka származott a chipsetek értékesítéséből.

Mindez egy korszak lezárultát és egy új kezdetét jelzi. Persze a készletek kifutásáig még lehet kapni Nvidia chipsetes alaplapokat. Az AMD-s chipkészletek esetében ez Huang szerint valószínűleg az egész következő évet lefedi, de inteles fronton nem akart pontos becslésekbe bocsátkozni az igazgató.

A változás egyelőre viszonylag simának tűnik, ami a bevételi adatokat illeti. 843,9 millió dolláros bevételről számolt be a vállalat a 2011-es üzleti év harmadik negyedévében (mely az Nvidia számítása szerint október 31-én ért véget). Ez 4 százalékos emelkedést jelent a korábbi negyedévhez képest, igaz, az egy évvel korábbi, hasonló időszakhoz viszonyítva 6,6 százalékos esést mutat (akkor 903,2 millió dolláros bevételt tudott felmutatni az Nvidia). A bevétel javát még mindig a fogyasztói grafikus processzorokból származó eladások adják: a fenti időszak alatt a teljes bevétel 68,9 százalékáért feleltek, mintegy 581,9 millió dolláros értékben.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom