Connect with us

technokrata

Olcsóbb SSD-k az Inteltől

Laptop

Olcsóbb SSD-k az Inteltől

Karácsonyra szeretettel – 100 dollár alatt.

intel-120GB-ssd

A karácsonyi bevásárlási időszakra időzítette árcsökkentését az Intel, már ami az SSD-it illeti. Ez nem csupán saját elhatározásának eredménye – más, SSD-t kínáló vállalatok is mérsékelték termékeik árát, így a chipgyártó gigász kénytelen volt hozzájuk igazítani saját memóriaalapú háttértárolói árcéduláit.

„Karácsonykor mindig a legújabb kütyüket keresik a vásárlók; idén, az árcsökkentésnek köszönhetően, a solid-state meghajtók a PC-s teljesítmény legnagyobb fejlesztésének eszközeiként a mainstream részévé válnak.” – mondta Troy Winslow, az Intel NAND megoldásokért felelős csoportjának termékmarketing-igazgatója.

Legolcsóbb az a 40 GB-os SSD lett, mely a value szegmens számára készült, míg legdrágábbnak a 160 GB-os modell számít. Íme, az amerikai kiskereskedelmi forgalomban javasolt fogyasztói árak:
– X25-V 40 GB – $99
– X25-M 80 GB – $199
– X25-M 120 GB – $249
– X25-M 160 GB – $415

Az SSD-k mellé egyébként jár az Intel Data Migration Software nevű alkalmazás is, mellyel a korábbi háttértárról (az esetek döntő többségében merevlemezről) való átállás vihető végbe könnyen. Nem kell fontos adatokat és beállítások egyenként kigyűjteni, átmásolni, új operációs rendszert telepíteni, ehelyett a szoftver bitről bitre duplikálja az eredeti tartalmat. Így a megszokott környezet rövid időn belül előáll.

Hazai Intel SSD kínálatSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák