Connect with us

Hirdetés

technokrata

Felhőtlenül a felhőben – a Novell megoldásaival

Laptop

Felhőtlenül a felhőben – a Novell megoldásaival

2012-re a vállalatok egyötödénél nem lesznek saját tulajdonú informatikai eszközök.

A gazdasági környezet változásának hatására egyre inkább előtérbe kerülnek a költséghatékony új technológiák. A Gartner független elemzővállalat 2010-es előrejelzése szerint 2012-re a vállalatok egyötödénél nem lesznek saját tulajdonú informatikai eszközök, hanem vagy bérelni fogják a fizikai szervereket, vagy virtuális szervereket vesznek igénybe hagyományos hosting cégeknél, esetleg az újonnan megjelenő cloud-szolgáltatóknál. Ezt támasztják alá Harris Interactive elemzőcég Novell által támogatott, nagyvállalati IT vezetők bevonásával készült felmérésének eredményei is, amely kimutatta, hogy a felhőalapú számítástechnika sokkal elfogadottabb, mint azt a korábbi kutatások jelezték. A felmérés szerint a piacon jelentős igény mutatkozik a biztonság és az informatikai szolgáltatások felügyeletének integrált megközelítésére a felhőalapú számítástechnika terén.

Hargitai Zsolt, Novell Magyarország
„A Harris Interactive felméréséből kiderül például, hogy míg a nyilvános felhőben a biztonság kezelése jelenti a legnagyobb kihívást, addig a privát felhőben a rendszer felügyeletéhez kapcsolódó költségek okoznak nehézségeket az IT szakembereknek.”

A Harris Interactive elemzővállalat több mint 200 nagyvállalati és informatikai vezető körében végzett felmérést a virtualizáció és a felhő alapú informatika elfogadottságáról. Eszerint a nyilvános és a privát felhőre épülő számítástechnika a nagyvállalati informatikai erőforrások egyre fontosabb alkotóelemét képezi. A kutatás másik fontos megállapítása, hogy a piacon jelentős igény mutatkozik a biztonság és az informatikai szolgáltatások felügyeletének integrált megközelítésére a felhőalapú számítástechnika terén. A megkérdezettek 77 százaléka már jelenleg is használja a felhőalapú számítástechnika valamilyen formáját, ez sokkal magasabb arány a korábban tapasztaltaknál. A válaszadók 89 százaléka pedig a privát hálózati felhőkben látja a virtualizációs megoldásokat alkalmazó szervezetek számára a következő logikus lépést.

A Novell Cloud Security Service, a Novell felhőbiztonsági szolgáltatása, amely egységes és biztonságos személyazonosság-kezelési keretrendszer kialakítását teszi lehetővé a vállalatok fizikai, a virtuális és a felhő alapú informatikai rendszereiben. A Novell szolgáltatása hozzáférés-kezelési, biztonsági és megfelelőségi megoldásokat kínál a felhő alapú informatikai rendszerekhez, így gyorsan és egyszerűen kiterjeszthetők a házirendek és a személyazonosság-kezelési infrastruktúrák a nyilvános felhőkre. A Novell ezzel az integrált csomaggal segíti a vállalatokat a nyilvános és a privát felhő alapú környezetek összetett biztonsági és megfelelőségi követelmények kezelésében.

A Novell Cloud Manager, a Novell felhő alapú környezetek felügyeletét biztosító megoldása az összes vezető hypervizoron, operációs rendszeren és hardverplatformon biztosítja a felhőalapú környezetek kiépítését és biztonságos kezelését. A megoldás automatizált, munkafolyamat támogatással kiegészített igénylési rendszere egyszerűbbé teszi az új informatikai szolgáltatások üzembe helyezését. A Cloud Manager kontrollálhatóvá teszi az informatikai szolgáltatások, erőforrások és szolgáltatási szintek valós költségeit a felhőben, emellett biztonságos, a törvényi és iparági előírásoknak megfelelő IT-környezetet teremt a felhőben. Az eszköz kiegészíti az üzleti szolgáltatás-felügyeleti megoldásokat, hiszen a beépített Novell Sentinel-csatlakozó lehetővé teszi a felhőben elvégzett tevékenységek naplózását.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés