Connect with us

technokrata

Windows családi csomagban, ingyenes MS szoftverek

Laptop

Windows családi csomagban, ingyenes MS szoftverek

A Windows 7 első születésnapjára hazánkban is megjelent a Windows 7 Family Pack, mellyel akár három Windows Vista vagy XP is frissíthető az új operációs rendszerre.

Október utolsó hetében világszerte egyéves születésnapját ünnepli a Windows 7, melynek bejelentésekor a Microsoft azt ígérte, hogy az új operációs rendszerrel minden PC-n végezhető tevékenység egyszerűbben lesz megvalósítható. A Windows 7 legfontosabb funkcióinak definiálása során a fejlesztő-mérnökök a felhasználók korábbi visszajelzéseire építettek – így végül több száz új és hasznos funkcióval bővült a szolgáltatás-kínálat. A sikert jól mutatja, hogy az elmúlt évben világszerte 240 millió Windows 7 licencet értesítettek, így a Windows 7 az operációs rendszerek történetében az eddigi leggyorsabb felfutással büszkélkedhet.

Tavaly októberi bejelentése óta Magyarországon is növekszik a Windows 7 piaci részesedése, a legutóbbi felmérések szerint jelenleg a PC-k több mint 18 százalékán futtatja, ami a régiós átlagnál magasabb érték. A Windows 7 világszerte megelőzte a Vistát, globális részesedése 2010 szeptemberében meghaladta a 17,1 százalékot – a 2010 szeptemberében eladott PC-k 93 százalékán Windows 7 fut.

Itt a Családi csomag! (Windows 7 Family Pack)
Október 22-től a nagyobb elektronikai áruházláncokban Magyarországon is elérhető a Windows 7 Family Pack. A csomag megvásárlói legfeljebb 3 meglévő és eredeti Windows Vista, vagy Windows XP rendszerű otthoni számítógépüket frissíthetik a Windows 7 Home Premium verziójára. A dobozban egy 32 és egy 64 bites szoftvert tartalmazó DVD mellett egyetlen licenckulcs található, ennek segítségével egymást követően 3 PC-n aktiválható a Windows 7 rendszer.

Az egységes otthoni Windows 7-es környezet új lehetőségeket kínál például azzal, hogy az „Otthoni csoport” létrehozásával a korábbiaknál egyszerűbben valósítható meg a fájlok és nyomtatók megosztása és közös használata. A Windows 7 rendszert futtató számítógépek összekapcsolásával az „Otthoni csoport” tagjai a zene-fájlok, képek, videók vagy dokumentumok tárolására szolgáló könyvtárakat könnyebben, automatikusan oszthatják meg egymással. A Windows 7 Family Pack ajánlott kiskereskedelmi bruttó ára 49.990 forint – ami 50 százalékos kedvezményt jelent 3 önálló dobozos Windows 7 Home Premium Upgrade termék vásárlásához képest.

A Microsoft ingyenes szoftverei
A Windows 7 első születésnapja alkalmából az érdeklődők egyetlen weboldalra összegyűjtve is megtalálják a Microsoft ingyenesen elérhető szoftvereit, béta-alkalmazásait, biztonságot növelő szolgáltatásait és fejlesztési programjait. Olyan, a megjelenését követően gyorsan népszerűvé vált alkalmazások legfrissebb változatai is letölthetők az oldalról, mint például a Microsoft Security Essentials, az Internet Explorer 8, vagy a Facebook alkalmazás Windows rendszerű telefonokra.

Az eligazodást megkönnyíti, hogy a weblapon a különböző felhasználói csoportok (otthoni, diák és tanár, cégek, fejlesztők és IT szakemberek) számára önálló külön kategóriákba sorolva is megtalálhatók a programok.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle