Connect with us

technokrata

Ajánlat a Telekomra – mi áll a háttérben?

Laptop

Ajánlat a Telekomra – mi áll a háttérben?

Élelmes amerikai befektetők próbálnak olcsón Telekom letéti igazolásokhoz jutni a New York-i kivezetés előtt. A Magyar Telekom nem nyilvánít véleményt.

A Magyar Telekom mai bejelentése szerint tudomására jutott, hogy a Series D of Tender Investors, LLC („Tender Investors”) nevű, Delaware-i bejegyzésű korlátolt felelősségű társaság 2010. október 14-én önkéntes „mini-tender ajánlat”-ot tett. A Magyar Telekom nem nyilvánít véleményt és semleges marad a „minitender ajánlat”-tal kapcsolatban.

A „mini-tender ajánlat” a Magyar Telekom összesen legfeljebb 325 ezer darab amerikai letéti jegyének („ADR”-ek; melyek mindegyike a Társaság 5 törzsrészvényének felel meg) megvásárlására irányul, 12,15 dolláros áron. A 325 ezer darab ADR a Társaság által kibocsátott összes részvény (beleértve az ADR-ek mögötti részvényeket is) 0,16 százalékának felel meg.

Az ajánlati árfolyam mostani dollár/forint árfolyammal számolva 476 forintos ajánlati árat jelent részvényenként. Az önkéntes ajánlatot tevő társaság piaci értesülések szerint rendszeresen próbál meg kivezetés előtt álló ADR tulajdonosoktól nyomott áron vásárolni papírokat, sokszor abban bízva, hogy a befektetők egy része tartván a papír tőzsdei jegyzésének megszűnésétől akár alacsony áron is hajlandó megválni letéti igazolásaitól..

A Magyar Telekom állásfoglalása szerint azon kívül, hogy bejelenti, tudomása van az önkéntes ajánlatról, nem köteles további közzététellel vagy jelentéssel reagálni az ajánlatra. Ugyanakkor közleményében felhívja a figyelmet, hogy az ADR-ek New York-i tőzsdei jegyzésének megszüntetése várhatóan 2010. november 12-én fog hatályba lépni, jelenlegi terveik szerint azonban a tőzsdei jegyzés megszüntetését követően ADR programjukat úgynevezett I szintű ADR program formájában fenn kívánják tartani. Amint azt már közölték, továbbra is elkötelezettek az amerikai befektetők kiszolgálása mellett, s transzparens pénzügyi jelentéseket hoznak ezután is nyilvánosságra.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom