Connect with us

technokrata

Mérföldkőnél a PC-ipar

Laptop

Mérföldkőnél a PC-ipar

Másodpercenként 10 milliárd tranzisztort gyárt az Intel.

Az Intel bejelentette, hogy 6 és 8 milliárd dollár közötti összeget fektet következő generációs gyártástechnológiákat alkalmazó chipgyárakba. A befektetéssel az Intel következő generációs, 22 nanométeres gyártási folyamatának bevezetését kívánja finanszírozni számos, már működő amerikai üzemében, valamint egy új fejlesztési üzem („fab”) létrehozását Oregon államban. A projektek 6-8 ezer állás létrejöttét támogatják majd az építőiparban, és 800-1000 állandó high-tech munkahelyet hoznak majd létre.

Intel - Fab 32 Chandler, Arizona

Fab 32 (Chandler, Arizona)

Másodpercenként 10 milliárd tranzisztor – Brian Krzanich, Intel alelnök
A PC-ipar idén jelentős mérföldkőhöz érkezett: naponta 1 millió PC-t adnak el világszerte. A továbbfejlesztett gyártóüzemek megfelelő kapacitást biztosítanak a PC piaci szegmens és az Intel által megcélzott egyéb számítástechnikai piacok – például a mobil és beágyazott számítástechnika – további növekedéséhez. Az Intel új oregoni fejlesztőüzemében – melyet „D1X” névre kereszteltek – 2013-ban indulhat be a kutatás-fejlesztés. Ezenkívül összesen négy meglévő üzem (Fab 12 és Fab 32 Arizonában, valamint D1C és D1D Oregonban) fejlesztését vették tervbe.

Intel - Fab D1D Hillsboro,Oregon

Fab D1D (Hillsboro, Oregon)

Az Intel árbevételének körülbelül háromnegyede a tengerentúli országokból származik, ugyanakkor mikroprocesszor-gyártási tevékenységének szintén háromnegyede zajlik az Egyesült Államokon belül. Ez az új befektetési vállalás lehetővé teszi a vállalat számára azt is, hogy megtartsa meglévő munkaerőbázisát az említett helyszíneken.

Az új beruházást megelőzte az a 2009 februárjában tett egyesült államokbeli bejelentés, amelynek részeként az Intel szintén a gyártási eljárások modernizálását tűzte ki célul. A fejlesztések eredménye volt a 32 nm-es gyártástechnológia bevezetése, amely ma már számos modern PC-ben, szerverben, integrált és mobil eszközben teljesít feladatot. Az Intel első, „Ivy Bridge” kódnevű 22 nm-es mikroprocesszorainak gyártása a tervek szerint 2011 második felében indulhat be. A gyártástechnológia továbbfejlesztésével új szolgáltatások és funkciók valósíthatók meg, továbbá kisebb méretű eszközökben nagyobb teljesítmény és hosszabb akkumulátor-üzemidő válik majd elérhetővé.

Fab D1X  Hillsboro, Oregon

Fab D1X  látványterv (Hillsboro, Oregon)Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle