Connect with us

technokrata

Hibrid notebook a Samsungtól

Laptop

Hibrid notebook a Samsungtól

Játékra is ajánlja QX 510 laptopját a dél-koreai gyártó.

A QX 510 jellegzetessége, hogy a hosszabb akkumulátoros üzemidő érdekében hibrid megoldást alkalmaz: normál használat során a belső Intel grafikai processzor dolgozik, ám ha eközben a felhasználó HD videót néz, játszik, vagy grafikai munkát végez, automatikusan az 1 GB-nyi DDR3 RAM-mal bíró Nvidia Geforce GT 420M grafikus kártya veszi át a szerepet. A QX 510 notebook dedikált multimédiás vezérlőkkel, 2×1,5 wattos hangszórókkal és megnagyobbított, 3D SRS Prémium Sound hangkamrával rendelkezik.

samsung-qx510

15,6 colos, 1366×768 pixeles felbontású LCD-je természetesen LED háttérvilágítást kapott. Annak érdekében, hogy a grafikus processzor képes legyen megfelelő tempóban biztosítani az adatokat, az Intel újgenerációs Core i5 processzorainak egyike segíti munkáját. 500 GB-os merevlemez, teljeskörű wireless (Bluetooth, Wi-Fi 802.11g/n) támogatás és gigabites LAN jellemzi a hordozható számítógépet.

A lítium-polimer telepekkel ellátott QX 510 akár 7,2 óra akkumulátoros üzemidő biztosítására is képes egyetlen feltöltéssel. Szemben a lítium-ionos telepekkel, a dél-koreaiak által alkalmazott energiatároló élettartama akár háromszorosa is lehet egy átlagos notebook akkumulátorának. Az energiatakarékos telepek 2-3 óra alatt teljesen újratölthetőek.

samsung-qx510

Ellenálló alumíniumból készült, karcálló, szürke színű házban kínálja magát a laptop. Érdekessége, hogy a kétujjas funkciót is támogató touchpad gombok nélkül, érintéssel vezérelhető. Olyan extra képességekkel vértezték fel, mint a Samsung Fast Start, ami lehetővé teszi, hogy a kijelző felnyitásától számított 3 másodpercen belül már dolgozhasson a felhasználó. A Samsung AllShare és EasyShare fájlmegosztó funkciók tartalommegosztást biztosítanak, a Sleep-and-Charge USB port pedig kikapcsolt állapotban is tölti a csatlakoztatott eszközt.

A Samsung QX 510 Windows 7-tel előretelepítve, 360-390 ezer forint közötti áron vásárolható meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek