Connect with us

Felvásárolták az Interware-t

Laptop

Felvásárolták az Interware-t

A GTS Central Europe lezárta az Interware felvásárlását, egyben 150 millió forintos beruházással fejleszti tovább a birtokába került adatközpontot.

Interware
Az Interware 1998 óta a magyar alternatív távközlési piac szereplője, amely szerverhoszting-, kollokációs-, internet- és vezetékestelefon-szolgáltatásokat kínál elsősorban üzleti ügyfelek számára. A cég két adatközpontot működtet Budapest belvárosában összesen 1075 négyzetméteren.

A GTS Central Europe 2010. június 10-én írta alá a szerződést az Interware 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról. A felek a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. A tranzakció 2010. október 1-jén, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása mellett zárult le.

A tranzakció lezárását követően a GTS Central Europe az Interware-t beolvasztja magyarországi leányvállalatába. A két cég egyesülését követően a GTS Hungary teljes éves árbevétele várhatóan meghaladja majd a 17 milliárd forintot (62 millió eurót), adatközpontjainak összterülete pedig több mint 1600 négyzetméterre nő.

A GTS csoport a felvásárlást követően még az idén további fejlesztésekbe fog. A felvásárlással birtokába került budapesti, Victor Hugo utcai adatközpontban egy új szervertermet alakít ki, és ezzel párhuzamosan az energiaellátást is bővíti. A beruházás értéke több mint 150 millió forint (550 ezer euró).

A GTS csoport jelenleg tíz adatközpontot működtet Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Magyarországon és Romániában, amelyek összterülete meghaladja a 8 ezer négyzetmétert, és több mint 10 ezer szerver kiszolgálására alkalmas.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom