Connect with us

technokrata

Háromszáz főtől válik meg a Telekom

Laptop

Háromszáz főtől válik meg a Telekom

A Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2011. évi anyavállalati bérfejlesztésről és létszámleépítésről.

A megállapodás értelmében a társaság jövőre összesen 300 fő munkavállaló elbocsátását tervezi az anyavállalattól, ez a keret azonban nem tartalmazza többek között a vezetői és a nyugdíjazással megvalósítható munkaviszony-megszüntetéseket – jelentette be a társaság.

Az elbocsátási költségek teljes összege megközelítőleg 3,5 milliárd forintot tesz ki, amelynek döntő hányadát az idei negyedik negyedévben könyvelik le, kisebb hányada pedig a jövő évet terheli.

Az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint az anyavállalat munkatársai 2011 júliusától 4 százalékos bérfejlesztésben részesülnek, míg a magas keresettel rendelkező – jellemzően vezető – munkavállalók (körülbelül 520 fő) esetében a bérfejlesztés átlagos mértéke 2 százalék. A bérfejlesztéssel összefüggően a 2011. évi prémium kis hányadát a társaság 2011. évi teljesítményétől függő EBITDA túlteljesítés esetén fizetik csak ki.

A megállapodás egyéb feltételeit is figyelembe véve 2011-re a Telekom mintegy 9,5 milliárd forintos megtakarítást tervez megvalósítani a 2009. évi végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások nélküli teljes munkaerő menedzsment (TWM) költségekhez képest, ami a két év alatt összesen 8 százalékos költségcsökkentést jelent (2009-ben az anyavállalatnál valamint a magyar leányvállalatoknál a TWM költség végkielégítések nélkül 115,5 milliárd forintot tett ki) – közölte társaság.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek