Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megvan hány embert bocsát el a Telekom

Laptop

Megvan hány embert bocsát el a Telekom

A Magyar Telekom megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel a 2011. évi anyavállalati bérfejlesztésről és létszámleépítésről.

A megállapodás értelmében a társaság 2011-ben összesen 300 fő munkavállaló elbocsátását tervezi az anyavállalattól, mely azonban nem tartalmazza többek között a vezetői és a nyugdíjazással megvalósítható munkaviszony megszüntetéseket – jelentette be a társaság a BÉT honlapján.

Az elbocsátási költségek teljes összege megközelítőleg 3,5 milliárd forintot tesz ki, melynek döntő hányada 2010. negyedik negyedévben kerül lekönyvelésre, kisebb hányada pedig a 2011. évet terheli.

Az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint az anyavállalat munkatársai 2011. júliustól 4 százalékos bérfejlesztésben részesülnek, míg a magas keresettel rendelkező – jellemzően vezető – munkavállalók (körülbelül 520 fő) esetében a bérfejlesztés átlagos mértéke 2 százalék. A bérfejlesztéssel összefüggően a 2011. évi prémium kis hányada a társaság 2011. évi teljesítményétől függő EBITDA túlteljesítés esetén kerül csak kifizetésre.

A megállapodás egyéb feltételeit is figyelembe véve 2011-re mintegy 9,5 milliárd forintos megtakarítást tervezünk megvalósítani a 2009. évi végkielégítéssel kapcsolatos ráfordítások nélküli Teljes Munkaerő Menedzsment (TWM) költségekhez képest, amely a két év alatt összesen 8%-os költségcsökkentést jelent (2009-ben az anyavállalatnál valamint a magyar leányvállalatoknál a TWM költség végkielégítések nélkül 115,5 milliárd forintot tett ki.)



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés