Connect with us

Szeretjük az új Windows-t

Laptop

Szeretjük az új Windows-t

Boldoggá tesz minket a Windows 7.

A Windows XP népszerűségét követően a Windows Vista csúfos kudarcnak tekinthető, a felhasználói fogadtatás szempontjából mindenképpen. A betervezett, de kihagyott funkciókat, a több éves csúszást nem tudták ellensúlyozni a reklámkampányba ölt dollármilliók sem. Ezt a Microsoft is belátta, így a Windows 7 piacra lépése előtt átgondolt fejlesztéseket eszközölt operációs rendszerében. Voltaképp a W7 lett olyan, mint amilyennek a Vistát vártuk.

ASCI index
A Michigani Egyetem Üzleti Iskolája által létrehozott gazdasági jelző az USA-ban vásárolt termékek és szolgáltatások fogyasztói minőségi értékelésén alapul. A skála 0 és 100 közötti értékeket vehet fel. További részletek.

Ez az előrelépés nem is marad észrevétlen. Egy amerikai felmérés szerint az új redmondi operációs rendszerrel kapcsolatos felhasználói elégedettség a Vista zuhanórepülését követően ismét az „egekben szárnyal”. Az American Customer Satisfaction Index (ASCI) azt mutatja, hogy a PC-felhasználók még sosem voltak elégedettebbek a Windows-zal. A skálán átlagosan négy pontos ugrást mértek a Windows 7 megjelenését követően, ami így 78-as értéket vett fel. Ez iparági rekord, ilyen magasan sosem állt még az amerikai számítógéphasználók elégedettsége.

A PC-gyártókra lebontva is növekedés figyelhető meg. A Dell vásárlóinak 3, az Acer és a HP ügyfeleinek 4-4 százalékkal nőtt az elégedettsége a W7-re való átállást követően, és hasonló tendenciát tapasztaltak a Sony és a Toshiba esetében is. Ugyanakkor még van hova fejlődni, hiszen az Apple toronymagasan uralja a felhasználói elégedettség statisztikáit. A Steve Jobs vállalata által előállított számítógépek használói között 86 százalékos szintet mutat az ASCI index, ezzel együtt már hét éve folyamatosan az Apple áll a PC-gyártók listájának élén.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom