Connect with us

technokrata

Sokba van a HP-nek a győzelem

Laptop

Sokba van a HP-nek a győzelem

Kiszállt az adatközpontrendszereket fejlesztő 3Parért folyó ádáz versenyből a Dell Inc., így a vállalat a részvényenként 33 dolláros végső ajánlatával győztes Hewlett-Packard Co. birtokába kerülhet – jelentette a Bloomberg.

A vesztes augusztus 16-án indította el a versenyt a kiszemelt cégért 18 dolláros részvényenkénti ajánlattal, amelyet több lépcsőben végül 32-ig emelt. A Dell a vereség ellenére jogosulttá vált 72 millió dollár lelépési pénzre, korábban ugyanis a 3Par vezetősége neki ígérte a céget. A HP ugyanakkor igen nagy árat fizet új szerzeményéért: a 33 dollár több mint háromszorosa a 3Par papírja 9,65 dolláros augusztus 13-ai árának és összességében tízszerese a cég elmúlt négy negyedévben elért összes árbevételének. Emellett 325-szöröse a 3Par EBITDA-nyereségének – az elmúlt 21 évben a számítástechnikai szolgáltatási ágazatban az EBITDA-átlag 16-szorosán keltek el a cégek.

A Bloombergnek nyilatkozó szakértők szerint ugyanakkor az éles verseny azt bizonyítja, hogy az iparág vállalatai jelenleg felvásárlásokkal tudnak lendületet adni növekedésüknek. A 3Par birtokában a HP versenybe szállhat az adatközpont-szolgáltatások gyorsan fejlődő piacának olyan nagyjaival, mint az EMC. A világ legnagyobb pc-gyártója emellett azt is bizonyítani akarja a sikeres akvizícióval, hogy az augusztus elején lemondatott Mark Hurd vezérigazgató nélkül is képes érvényesíteni akaratát a piaci versenyben.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle