Connect with us

Makacs a Dell, de még makacsabb a HP

Laptop

Makacs a Dell, de még makacsabb a HP

A nap ajánlata.

A hét végén sem csitult a küzdelem az adattárolási szolgáltatásokat nyújtó 3Par Inc.-ért: a társaság vezetősége értesítette a Dellt, hogy pillanatnyilag a Hewlett-Packard (HP) legújabb, kétmillió – részvényenként 30 – dolláros ajánlatát kívánják elfogadni, ami azt jelenti, hogy a Dellnek három munkanapon belül ellenajánlatot kell tennie, ha versenyben akar maradni a cégért. Az alku augusztus 26-án kezdődött, amikor a Dell 1,25 milliárd – részvényenként 18 – dollárt kínált a 3Parért, amit a HP a múlt héten részvényenként 24 dolláros ajánlattal kontrázott. Versenytársa erre 24,30-cal válaszolt, ám a HP még aznap 27 dollárra emelte ajánlatát. A Dell gyorsan jelezte, hogy tartja a tétet, erre jött a hét végén a világ legnagyobb pc-gyártójának még nagyobb ajánlata.

A 3Par papírjai pénteken 32,46 dollárig drágultak, mivel a befektetők a csata folytatódására számítanak – a Wall Street Journal pénteken idézett egy az ügyhöz közel álló személyt, aki szerint a Dell el akarja húzni az alkudozást. A MarketWatchnak nyilatkozó elemzők egy része szerint a HP túl sokat ajánl a kiszemelt cégért, egyesek úgy vélik, bizonyítani akarja, hogy az elküldött Mark Hurd vezérigazgató nélkül is ereje teljében van. A 3Par 2007-es tőzsdére vitele óta nem volt nyereséges és mindössze 194,3 millió dollár árbevételt ért el legutóbbi pénzügyi évében, ám sokak szerint technológiája – amely az adattárolás új, hatékonyabb módját kínálja – megéri az ajánlott árat.

napiSzólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő